Световният номер 2 Карлос Алкарас призна, че се е почувствал

...
Световният номер 2 Карлос Алкарас призна, че се е почувствал
Коментари Харесай

Алкарас: Димитров ме накара да се чувствам като 13-годишен на корта

Световният номер 2 Карлос Алкарас призна, че се е почувствал като 13-годишен на корта, откакто бе надигран от най-хубавия ни тенисист Григор Димитров в четвъртфиналите на Мастърса в Маями. Алкарас дойде във Флорида в топ форма, откакто завоюва шампионата в Индиан Уелс по-рано този месец, само че очакванията му да стане първият, който оформя " Слънчев дубъл " от Роджър Федерер през 2017-а, бяха разрушени на пух и прахуляк след проваляне от българина с 2-6, 4-6 - негово второ следващо от Григор по-късно на Мастърса в Шанхай в края на предходната година.


" Той игра необикновен тенис, съвсем съвършен. Не съумях да намеря верните решения. Не можах да го накарам да се усеща некомфортно на корта. Това беше страховит мач за него. Напуснах корта, мислейки си, че евентуално е трябвало да трансформира малко играта си по-рано в срещата, само че това е без значение, мисля, че играх добре. Не съвършено, само че добре. Но в този момент изпитвам голямо отчаяние, тъй като той ме накара да се усещам като 13-годишен на корта. Беше безумно. Казвах на екипа си, че не знам какво би трябвало да направя. Не знам неговата уязвимост. Не знам нищо ", сподели 20-годишният испанец.

Двукратният първенец в шампионатите от Големия шлем добави, че чака към този момент с неспокойствие идващия си мач с Димитрови и че възнамерява да промени нещо в играта си в опит да се откъсне в директните конфликти с него - сега Алкарас води с 3-2 победи. " Вероятно идващият мач, който играя против него, и съм сигурен, че ще има подобен, ще се опитам да направя доста разнообразни неща. Да забележим какво ще стане ".

Григор, който е под номер 12 в международната класация, ще играе своя четвърти полуфинал през годината, когато се изправи против четвъртия в схемата Александър Зверев от 01:00 часа българско време. При победа над германеца, с изключение на край в Маями, Димитров ще влезе и в топ 10 на мъжкия тенис. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР