Световният ден на добротата се отбелязва във връзка с това,

...
Световният ден на добротата се отбелязва във връзка с това,
Коментари Харесай

Честит Ден на добротата

Световният ден на добротата се отбелязва по отношение на това, че на 13 ноември 1998 година в Токио се открива първата конференция на Световното придвижване на добротата. Участниците са били от Австралия, Англия, Канада, Съединени американски щати, Сингапур, Тайланд и Япония. На конференцията се приема „ Декларация на добротата “. Целта е да се не помни самолюбието, да се намерения за другите към нас, да се не помнят расовите, половите и религиозните разлики. Всички хора живеят в един свят и мислят за мира, взаимното общуване и щастието. Денят се отбелязва от хора по цялата Земя, които демонстрират, че може да се замисляме повече за себе си и да създадем света по-добро място поради самата добрина. Символът на придвижването съставлява „ намерено сърце “. Той е дело на френския художник Орел.

През юни 2010 година Луис Бърфит-Донс и Дейвид Джамили, членове на Движението и хуманитаристи, означават Деня на добротата във Англия. Тяхната цел е да се подчертаят положителните каузи, осъществени в цялата страна. Идеята за добрина е друга при всеки човек - помощ на възрастен човек при секване на пътя, правене на комплимент на някого, осъществяване на доброволческа активност или почерпка на работното място.

Според проучванията на психолози колкото повече положителни действия прави човек, толкоз по-щастлив се усеща. Те са на мнение, че тези, които дават всекидневно израз на своята признателност, се усещат доста по-добре физически и изпитват вътрешна задоволеност и естетика.

Учените от университета в Мичиган установяват, че положителните хора по-малко боледуват и живеят по-дълго. Отбелязват също, че дружелюбните хора живеят приблизително с към 9 години по-дълго. Според изследванията, когато човек прави нещо положително за другите, неговият мозък създава по-голямо количество от хормоните на щастието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР