Световният бранд за луксозни имоти Sotheby`s International Realty покани за

...
Световният бранд за луксозни имоти Sotheby`s International Realty покани за
Коментари Харесай

Васил Стоев влезе в галерията на Sotheby`s с Отрицателни йо...

Световният бранд за първокласни парцели Sotheby`s International Realty предложения за галерия в своята RE Club Gallery в София пловдивския художник Васил Стоев. Заедно с Мими Добрева той показва плана „ Отрицателни йони”.

„ За първи път вземам участие в подобен план – задачата е при покупка на огромен парцел клиентите да си купуват и творби на изкуството за него. Това е огромна оригиналност за изкуството у нас”, изясни Васил Стоев.



RE Club Gallery е в една от класическите здания в центъра на столицата и е учредена от Христо Ангелков и Андрей Мануковски. Те постановат марката на Sotheby`s в България.

Мануковски е съветски бизнесмен, който е стартирал кариерата си още по времето на Горбачовата перестройка.

През 2009 стартира да купува правата за международната марка за продажба на първокласни недвижими парцели в Русия, Казахстан, Унгария, Словения и България.

Изборът на Васил Стоев не е инцидентен - той е деец в работата със Sotheby`s. През 1989 година той е един от първите български художници, които продават доста сполучливо свои произведения с тази аукционна къща.

Тогава това става посредством Външнотърговската организация „ Хемус”, която взима комисионна, а на създателите заплаща на половина в левове, на половина в задгранична валута.

Изложбата „ Отрицателни йони” е мигане към всекидневието. Във въздуха те възвръщат неутралния баланс, който е витално нужен за имунната ни система, изясняват създателите.

„ Аз съм нереален художник и най-много ме предизвика цветът, който основава формата. Тези два съставния елемент са единно тяло и няма по какъв начин да бъдат разделени”, споделя Васил Стоев.



Мими Добрева, фотография от БНР

Мими Добрева демонстрира смайващите си пейзажи, които са във всичките нюанси на зелено.

Още вести и настоящи събития четете в
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР