Световните шампионки от The National team Сияна Табакова, Карина Нейкова,

...
Световните шампионки от The National team Сияна Табакова, Карина Нейкова,
Коментари Харесай

Световните шампионки по естетическа гимнастика ще защитават титлата си на шампионата на планетата в Казахстан

Световните шампионки от The National team Сияна Табакова, Карина Нейкова, Дария Капсъзова, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила Кърпачева получиха премията за тим на месеца, единствено ден преди да отпътуват за присъединяване на шампионата на планетата в Алмати (Казахстан) от 24 до 26 ноември.

Възпитаничките на Кристина Ташева бяха определени за номер 1 от спортните редакции със 7 гласа, откакто в края на октомври завоюваха за първи път Световната купа в Киари (Италия). Те получават тази премия за повторно след ноември предходната година, когато станаха международни шампионки за първи път в историята.

" Благодарим за премията, което е голяма чест за нас. Утре пътуваме за международното състезание. Нормално е да има напрежение, само че девойките са спокойни и в оптимална форма. Надявам се да имаме шанс и те да покажат това, което най-вече могат. Ако го създадат, ще вземат това, което заслужават ", сподели Ташева.

На шампионата за първи път от 2-3 години ще вземат участие тимове от Русия, само че за сметка на това отборите на Финландия, Естония, Чехия, Фарьорски острови и други бойкотират шампионата.

" Момичетата са се трудили извънредно доста. Но нашият спорт е индивидуален. За първи път от 2-3 години ще се срещнем с Русия. Ще бъде забавно съревнование. Нямаме информация за съветските тимове, само че съм уверена, че Русия няма да е в неприятна форма. Очаквам огромна конкуренция ", добави треньорката.

" Много благодарим за премията и се надяваме един ден да станем и тим на годината. Има успокоение в отбора за това, че сме работили и сме подготовени добре. Искаме да представим композицията си по най-хубавия метод ", съобщи Карина Нейкова.

В Алмати България ще взе участие с общо четири тима - двата национални за дами, един за девойки и Велбъдж (Кюстендил).

Вторият отбор National team е в състав Дария Войнова, Никол Златкова, Кристиaна Дойчева, Мария Стаменова, Никол Ангелова, Анжелика Казакова, Рая Сръндева, Катрин Тасева и запаса Ива Папукчиева, а за девойките на България играят Линой Георгиева, Андрея Христова, Андреа Сарафова, Дария Начева, Жаклин Найденова, Владина Грошева, Далия Иванова, Адриана Михайлова и запаса Магдалена Микова.

С травма на глезена във втория състав е Никол Златкова, само че тя ще играе на шампионата на планетата.

" Девойките са в добра форма. Те са нов състав, тръгваме с концепцията децата да се обиграват и да усетят атмосферата на такова огромно съревнование. те са в добра форма, с цел да защитят името на България, което е авторитетно в този спорт. Във втория тим има лек проблем, тъй като Никол Златкова е с контузия на глезена. Самата тя твърди, че ще оправи, а ние ще бъдем до нея, с цел да й помогнем ", добави Кристина Ташева.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР