Световните първенства по футбол освен с невероятната емоция, която носят

...
Световните първенства по футбол освен с невероятната емоция, която носят
Коментари Харесай

Кой е Карамело? - мексиканецът, който е на своето 10-то Световно първенство

Световните шампионати по футбол с изключение на с невероятната страст, която носят са присъщи още и с неподражаемите си почитатели, а Ектор Чавес по-познат като " Карамело " несъмнено е един от тях.

Мексиканецът е в Катар, с цел да следи своя десети следващ Мондиал и да поддържа бурно своите любимци.

Пред Българска национална телевизия Чавес разкрива, че първото състезание, на което е участвал е домашното за неговата страна през 1986 година, като той си спомня и миг от 1/8-финалия мач сред Мексико и България на препълнения стадион " Ацтека ".

" Аз съм Ектор Чавес прочут като " Карамело " и това е 10-то ми Световно състезание. Вече бях на няколко мача до момента в Катар, имам билети за доста срещи. Постоянно поддържам Мексико, на всички места съм с тима. Първият ми Мондиал беше преди 36 години през 1986 година в Мексико. Добре си припомням това състезание. То беше славно най-много поради наличието и головете на Диего Армандо Марадона. Бях на " Ацтека ", когато той вкара двата си велики гола против Англия - оня с ръка и по-късно този, който беше избран за попадение на века. Беше необикновено. Спомням си добре и голът на Мануел Негрете против вас българите - прелестно попадение, само че тъпо, че беше във вашата врата. Бях и на финала сред Германия и Аржентина - прелестно, цветно, красиво. Именно поради това се влюбих в международните шампионати ", разяснява Чавес.

Мексиканският последовател разкрива и коя за него е най-голямата легенда, която е следил по време на международните шампионати.

" Най-голямата легенда, до която съм се докосвал е положителният остарял Диего Армандо Марадона. Баща ми е пък е виждал Пеле на Мондиала в Мексико през 1970-та. Всъщност, тогава той се пожелава, до момента в който е на трибуните аз също да посетя Световно състезание ", споделя той.

Ектор Чавес разкрива и от кое място произлиза неговият прякор " Карамело ", който може да бъде прведен като карамел или бонбон.

" Не знам. Трябва да попитам някое от старите си гаджета. Явно съм бил доста сладостен. В началото не си харесвах прякора, само че последователно привикнах с него. Вече в целия свят ме разпознават с това име ", декларира мексикансият почитател.

Още за прекарванията на " Карамело " по време на Мондиалите гледайте във видеото.

Гледайте Българска национална телевизия, с цел да сте осведомени за всичко което се случва на терена и към него!

Автор: Бюлент Мюмюнов





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР