Световните лидери очакват през идващата зима рязко влошаване на ситуацията

...
Световните лидери очакват през идващата зима рязко влошаване на ситуацията
Коментари Харесай

Вучич: Световните лидери очакват следващата зима да бъде по-лоша, отколкото през Втората световна война

Световните водачи чакат през идващата зима внезапно утежняване на обстановката в света, изключително в Европа и Африка; те считат, че ситуацията ще бъде по-лошо, в сравнение с през Втората международна война. Това сподели в сряда сръбският президент Александър Вучич след диалозите си с задгранични сътрудници, като в това време той не уточни кои от международните водачи има поради, предава

„ През предходните дни имахме доста срещи за подготовка за зимата. Тези дни приказвах с доста международни водачи, някои от тях чакат обстановката да е по-лоша, в сравнение с преди Втората международна война и даже по време на войната. Говоря за целия свят, изключително Африка и Европа “, сподели още Вучич.

„ От деня, когато президентът на Руската федерация Владимир Путин разгласи на какво основава нашествието си в Украйна във официално юридически и политически смисъл, оттук насетне всички западни сили работят за бързо разрешаване на косовския възел. Руснаците откриха на Запада неточности от предишното и ги употребяват, разумно държание, за нас това е спомагателен товар и в допълнение изтезание “, добави още Вучич.

" При всичко това сега ние сме единствената страна в Европа, която не е наложила никакви наказания против Русия. Ние сме под голям напън, това ни основава огромни проблеми и те ще бъдат от ден на ден ", сподели той.

Според Вучич Сърбия ще резервира мира на " съвсем непременно ", като в това време ще се стреми да " резервира бъдещето на живота на сръбските деца " и личните си морални полезности. " В политическия си живот в никакъв случай не съм виждал, даже не съм мечтал, че мога да видя такова нещо. Изправени сме пред невиждана нервност. Всички граници са преминати, дипломацията към този момент не съществува в нищо ", съобщи Вучич.

По-рано в послание към нацията, след съвещание на Съвета за сигурност, Вучич сподели, че Сърбия поддържа териториалната целокупност на Украйна, само че няма да постанова наказания против Руската федерация. Президентът уведоми, че страната му краткотрайно стопира ученията на армията и полицията с всички задгранични сътрудници. Той означи, че Сърбия счита Русия и Украйна за приятелски страни, съжалява за протичащото се в Източна Европа и е подготвена да даде филантропична помощ на Киев.

На 24 февруари Путин разгласи специфична военна интервенция в отговор на молбата на водачите на републиките на Донбас за помощ. Той акцентира, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии. След това Съединени американски щати, Европейски Съюз, Англия, както и редица други страни постановиха наказания на съветски физически и юридически лица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР