Световните агенции следят развитията около парламентарните избори в България, като

...
Световните агенции следят развитията около парламентарните избори в България, като
Коментари Харесай

Световните агенции за бившия бодигард Борисов: Отслабен и изолиран!

Световните организации наблюдават развитията към парламентарните избори в България, като слагат акцент върху неналичието на явен победител, триумфа на така наречен протестни партии и ниската изборна интензивност. " Пред един отслабен Борисов, пробив на протестния избор ", гласи заглавието на материала на Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че протестните партии, водени от групировката на артиста, трансформирал се в политик, Слави Трифонов, са затвърдили своя пробив на създадените през вчерашния ден предварителни парламентарни избори в България. На всички устни е един-единствен въпрос: ще съумеят ли този път партиите да се спогодят за образуване на коалиция? Според специалисти Бойко Борисов " няма да ръководи, тъй като е изолиран ". Предишните избори в България през април към този момент загатнаха за завършек на почналата през 2009 година, рекордно дълга за посткомунистическа България, епоха на този някогашен телохранител, отбелязва Агенция Франс Прес.

В същото време анализаторите предизвестяват за " допустима серпантина на избори " и за " отмалялост на публичното мнение ". Вчера бе подложен връх за най-ниска изборна интензивност: под 40 % от гласоподавателите упражниха правото си на избор против 50 на 100 през април. Парламентарните избори в България не излъчиха явен победител, обобщава Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че вторите избори от април в най-бедната страна от Европейския съюз отразяват дълбоките разделения в страната, що се отнася до наследството от траялото едно десетилетие ръководство на Бойко Борисов. Мнозина избраха антисистемните или антикорупционните партии с вяра за по-решителна битка против ширещата се корупция, обвинявайки 62-годишния Борисов, че си е затварял очите или даже е подкрепял могъщи олигарси. Неговата партия ГЕРБ обаче продължава да има социална поддръжка поради своите старания да модернизира рушащата се инфраструктура и пътната мрежа и да увеличи заплащането в държавния бранш, показва Ройтерс.

Анализатори предвиждат, че даже да е първа политическа мощ, групировката на Борисов няма особени шансове да сформира държавно управление, и в това време регистрират, че протестните партии няма да могат да ръководят без поддръжката на остарели политически сили като социалистите и Движението за права и свободи. Апатията на гласоподавателите бе това, което доминираше на предварителните избори в България, увеличавайки възможностите за нов раздробен парламент, на който ще му е мъчно да образува жизнеспособна ръководеща коалиция, отбелязва Асошиейтед прес.

Политическите анализатори обаче са единомислещи, че няма разновидности някогашният министър председател Бойко Борисов да се върне на поста за четвърти мандат, защото множеството от останалите политически сили отхвърлят концепцията за съдействие с неговата, някогашна ръководеща партия ГЕРБ. Антикорупционната акция на противниците на Борисов получи подтик от глобите, които министерството на финансите на Съединени американски щати наложи предишния месец поради корупция на няколко български представители на управляващите и бизнес водачи, отбелязва още АП.

Българите избираха през вчерашния ден нов парламент за повторно в границите на малко повече от 100 дни, откакто изборите през април не излъчиха държавно управление, показва ДПА. Агенцията отбелязва, че загубата на гласове от консервативната партия ГЕРБ е предстояща, откакто служебното държавно управление направи разкрития за хипотетични корупционни кавги и неприятно ръководство. ГЕРБ и Българската социалистическа партия са недоволни от резултатите, показва ТАСС. Агенцията написа за крах на Българска социалистическа партия и напредък на на обединението " Демократична България ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР