Световната №2 в женския тенис Арина Сабаленка достигна до полуфиналите

...
Световната №2 в женския тенис Арина Сабаленка достигна до полуфиналите
Коментари Харесай

Сабаленка - Азаренка и Рибакина-Носкова са полуфиналите в Бризбейн при дамите

Световната №2 в женския тенис Арина Сабаленка доближи до полуфиналите на шампионата от категория WTA 500 в Бризбейн, Австралия, откакто надделя в два сета рускинята Дария Касаткина.

Действащата шампионка на Australian Open се наложи с 6:1, 6:4 за близо час и половина игра, като избрана срещна опозиция от страна на своята съперничка в обособени геймове от първия сет, както и в цялата втора част.

Въпреки това Сабаленка направи нужното, с цел да стигне до крайната победа, която я класира за полуфиналите на конкуренцията, където пък я чака двубой против Виктория Азаренка в дуел, който ще опълчи две някогашни №1 в света от Беларус.

Азаренка, която може да се похвали с две трофеи в Бризбейн, по-рано през днешния ден надигра мъчно латвийката Йелена Остапенко след 6:3, 3:6, 7:5, престоявайки на корта малко повече от два часа и половина.



В същото време в долната половина на схемата поставената под №2 Елена Рибакина изигра единствено един сет в своя четвъртфинален мач против Анастасия Потапова, който казахстанката завоюва с 6:1, след което нейната съперничка реши, че е по-добре да се отдръпна поради травма.

За място на финала Рибакина ще спори с представителката на Чехия Линда Носкова, която съкруши 16-годишната съветска сензация Мира Андреева със 7:5, 6:3.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР