Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек и Арина Сабаленка

...
Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек и Арина Сабаленка
Коментари Харесай

Швьонтек и Сабаленка оформиха втория полуфинал в Ню Йорк при дамите

Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек и Арина Сабаленка ще се изправят една против друга във втория полуфинал на тазгодишния US Open при дамите.

Това стана ясно след изиграването на четвъртфиналите в горната половина на главната скица на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Швьонтек надигра в два сета представителката на домакините Джесика Пегула в повтаряне на мача посред им от Ролан Гарос, когато двете още веднъж се срещнаха на същата фаза.

Полякинята завоюва четири следващи гейма, с цел да измъкне първия сет, а втория измъкна със 7-4 точки в тайбрек, с цел да фиксира крайното 6:3, 7:6(4) за малко под два часа игра.

Малко по-рано пък Арина Сабаленка се оправи също в два сета с представителката на Чехия Каролина Плишкова. В първия сет белорускината даде единствено един гейм на съперничката си, само че във втория трябваше много повече да се потруди, с цел да стигне в последна сметка до успеха след 6:1, 7:6(4).

До този миг Швьонтек и Сабаленка са играли четири пъти между тях, като международната №1 води с 3-1 триумфа. Това обаче ще бъде първият им дуел на шампионат от Големия шлем.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР