Световната №1 Ига Швьонтек попадна в група с американката Коко

...
Световната №1 Ига Швьонтек попадна в група с американката Коко
Коментари Харесай

Швьонтек в група с Гоф, Гарсия и Касаткина във Финалите на WTA

Световната №1 Ига Швьонтек попадна в група с американката Коко Гоф, французойката Каролин Гарсия и рускинята Дария Касаткина във Финалите на WTA.

Престижната конкуренция на осемте най-хубави тенисистки през сезона стартира в понеделник във Форт Уърт, Тексас, а в другата група бяха изтеглени втората в света Онс Жабер (Тунис), Джесика Пегула (САЩ), Мария Сакари (Гърция) и Арина Сабаленка (Беларус).

Групите на сингъл и на двойки носят имената на четири именити американски тенисистки - Трейси Остин, Нанси Ричи, Роузи Касалс и Пам Шривър. Фаворитка за купата в Тексас е Швьонтек, която се намира в страхотна форма през цялата година. Полякинята завоюва купите от Ролан Гарос и Ю Ес Оупън, както и още шест трофея, записа 37 следващи победи (рекорд за 21-ви век), завоюва 21 сета с 6-0 и има баланс 62-8.

Singles Draw

Tracy Austin Group
1. Iga Swiatek
4. Coco Gauff
6. Caroline Garcia
8. Daria Kasatkina

Nancy Richey Group
2. Ons Jabeur
3. Jessica Pegula
5. Maria Sakkari
7. Aryna Sabalenka
— WTA Insider (@WTA_insider)

С упоритости за купата е и дебютантката Онс Жабер, която доближи финалите на Уимбълдън и Ю Ес Оупън, завоюва две трофеи и има 46 победи и 15 загуби през сезона.

" Финалите на WTA са нещо доста огромно за мен, това е като мини Голям шлем. Винаги съм мечтала да играя на този шампионат ", показа Министърката на щастието.

В отлична форма в шампионата влиза милиардерската щерка Джесика Пегула, която предходната неделя завоюва най-голямата купа в кариерата си с успех в Гуадалахара. Тя доближи четвъртфиналите в три от шампионатите от Големия шлем през сезона и завоюва 41 мача.

Любопитно е, че двете финалистки от миналогодишното издание на конкуренцията Гарбине Мугуруса (шампионка) и Анет Контавейт не се класираха за Форт Уърт.

Финалите на WTA ще се проведат в интервала 31 октомври - 7 ноември.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР