Световната здравна организация заяви, че засега няма да обявява международно

...
Световната здравна организация заяви, че засега няма да обявява международно
Коментари Харесай

СЗО засега няма да обявява международно извънредно положение заради коронавируса от Кита

Световната здравна организация съобщи, че към този момент няма да афишира интернационално изключително състояние в областта на публичното здраве поради появилия се в Китай нов ковид, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Експерти от СЗО показаха, че на този стадий не виждат причина за сходна декларация, само че въпреки всичко считат за належащо през днешния ден да продължат полемиките по казуса в Женева.

Китайските управляващи осведомиха на 31 декември СЗО за появяването на незнайна до момента пневмония в централния град Ухан с население 11 милиона души. На 7 януари китайски експерти откриха причинителя на заболяването - ковид 2019-nCoV.

Китай сложи под карантина 11-милионен град

От през днешния ден в Ухан е спряно придвижването на влаковете и самолетите, с цел да се лимитират рисковете от интернационално разпространяване на болестта.

По обновени данни управляващите в Китай потвърдиха 17 смъртни случая от ковид и още 554 инфектирани. Болни от ковид има в Ухан, Пекин, Шанхай, Шънчжън и други градове. Заразени с ковид има също в Япония, Филипините, Южна Корея, Тайван, Тайланд и Съединени американски щати.

Лекари показват, че присъщи признаци за ковид са хрема, кашлица, болки в гърлото и стягане в гърдите. Възможни са също главоболие и тресчица, която може да продължи няколко дни.
Рискови групи са лица с отслабена имунна система, деца и възрастни хора. При тях се следят признаци, сходни на тези при пневмония и бронхит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР