Световната здравна организация (СЗО) заяви, че вижда окуражаващи признаци, че

...
Световната здравна организация (СЗО) заяви, че вижда окуражаващи признаци, че
Коментари Харесай

Епидемията от маймунска едра шарка в Европа се забавя

Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че вижда " окуражаващи " признаци, че епидемията от маймунска едра шарка в Европа се забавя и върви " в вярната посока ", като прикани страните да удвоят напъните си.

" Има окуражаващи ранни признаци, както се вижда във Франция, Германия, Португалия, Испания, Обединеното кралство и други страни, че епидемията може би се забавя ", съобщи пред кореспонденти районният шеф на СЗО за Европа Ханс Клуге.

" Тя върви в вярната посока ", добави той.

Въпреки това, " с цел да се придвижим към елиминиране в нашия район, би трябвало незабавно да увеличим напъните си ", добави Клуге.

В 53-те страни, които съставляват европейския район на СЗО, включващ Русия и страните от Централна Азия, са регистрирани повече от 22 000 случая на маймунска едра шарка в 43 страни , което съставлява повече от една трета от случаите в света.

Миналата седмица СЗО заяви за 21% спад на новите случаи в международен мащаб след четири поредни седмици на нарастване.

За да се отстрани разпространяването на вируса в Европа, СЗО прикани страните да продължат с ограниченията за мониторинг, целенасочени имунизации, идентифициране на контактни случаи и ангажиране на мъжката хомосексуална общественост, където главно се популяризира вирусът.

Клуге цитира образеца на Португалия, която " при неналичието на пълноценна акция за имунизация съумя да ограничи нарастването посредством смяна на държанието и ангажиране на общностите ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР