Световната здравна организация (СЗО) обяви, че епидемията от вирусна пневмония,

...
Световната здравна организация (СЗО) обяви, че епидемията от вирусна пневмония,
Коментари Харесай

СЗО: Новият коронавирус още не е пандемия

Световната здравна организация (СЗО) разгласи, че епидемията от вирусна пневмония, появила се в Китай, още не е пандемия - термин, който се употребява за разпространяване на болест в целия свят, заяви Агенция Франс Прес.

"Понастоящем не сме в обстановка на пандемия - съобщи Силви Бриан, шеф за подготовка за заплаха от инфекциозни болести в света. - Ние сме във фаза на зараза с доста огнища ".

От появяването на новия ковид през декември в гр. Ухан, от него се разболяха повече от 20 000 души, като болестта се популяризира в двайсетина страни. Смъртните случаи в континентален Китай към този момент са 425. Още по един има в Хонконг и Филипините, добавя Българска телеграфна агенция.

Силви Бриан подсети, че в центъра на епидемията - провинция Хубей, управляващите са взели ограничения за ограничение на болестта.

"Надяваме се въз основата на ограниченията, взети в Хубей, а и на други места, където има такива случаи, да можем да спрем предаването на вируса и да се отървем от него " - добави тя.

Световната здравна организация тази седмица ще организира телеконференция с представители на превоза и туризма, с цел да бъдат направени рекомендации за отбрана на екипажите, тъй че да бъдат възобновени полетите до Китай, съобщи Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР