Световната здравна организация (СЗО) не препоръчва универсална ваксинация на деца

...
Световната здравна организация (СЗО) не препоръчва универсална ваксинация на деца
Коментари Харесай

СЗО се обяви против ваксинацията на деца срещу Covid

Световната здравна организация (СЗО) не предлага универсална имунизация на деца и юноши против covid, защото има малко случаи на съществено заболяване в тази възрастова група. В допълнение, в редица страни към момента пълнолетното население не е имунизирано. Това се споделя в изказване, оповестено от стратегическата консултативна група от специалисти по имунизация на СЗО, съобщи БГНЕС.

„ СЗО понастоящем не предлага имунизация на деца и юноши, защото тежестта на Covid в тази възрастова група е ниска и тъй като не е реализирано необятно имунизационно покритие във всички страни “, споделя се изказването.

Генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус още веднъж обърна внимание на неналичието на правдивост при разпределението на имунизациите по света. „ Докато някои страни в този момент ползват бустерни дози, единствено половината от държавите-членки на СЗО ще съумеят да реализират имунизация на 40% от популацията си до края на годината “, сподели той, цитирайки „ несъответствия в световното предложение на „ ваксини “. Ръководителят на СЗО цитира данни, съгласно които в този момент в света " към 20% от всички дози на имунизацията се употребяват всекидневно за бустерни и спомагателни имунизации ". Липсата на еднакъв достъп до ваксини в света " коства доста животи ", сподели Гебрейесус.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Израел стартира акция по имунизация против Covid за деца на...

Гебрейесус счита, че са нужни спомагателни ограничения, с цел да се подсигурява еднакъв достъп до ваксини. Той напомни, че в Африка трима от всеки четири здравни служащи не са имунизирани.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР