Световната здравна организация не разполага с данни за намаляване ефективността

...
Световната здравна организация не разполага с данни за намаляване ефективността
Коментари Харесай

СЗО: Не е необходима нова ваксина за Омикрон

Световната здравна организация не разполага с данни за понижаване успеваемостта на съществуващите ваксини против ковид след появяването на варианта Омикрон. Такива подозрения се породиха още в първите дни на откриването на новия вид, за който се разгласи, че е в пъти по-заразен от Делта.

Още преди да са минали нужните най-малко две седмици за наблюдаване и проби дали вариантът ще се повлияе от известните до този миг ваксини, СЗО предизвести за нараснал риск и заплаха да се популяризира по целия свят, като прикани още веднъж за имунизация.

С днешна дата обаче новините от международния конгрес в Женева, проведен от СЗО, са по-скоро към утешение, че имунизациите ще спрат и Омикрон.

СЗО не счита, че е належащо да бъдат създавани нови ваксини, защото фармацевтичните компании би трябвало да внесат единствено незначителни промени в състава на към този момент създадените препарати.

На този декор ръководителят на Еврокомисията към този момент заприказва за задължителност на имунизациите против ковид.

Урсула Фон дер Лайен прикани членките на Европейския съюз да обмислят и обсъдят въвеждането на наложителната имунизация против COVID-19.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР