Световната здравна организация даде разрешение за спешна употреба на ваксината

...
Световната здравна организация даде разрешение за спешна употреба на ваксината
Коментари Харесай

СЗО одобри китайката ваксина ''Синофарм'' за спешно ползване

Световната здравна организация даде позволение за незабавна приложимост на имунизацията на китайската компания " Синофарм ", съобщи Ройтерс. За първи път СЗО утвърждава препарат против COVID-19, който не е създаден от западна страна. 

" Синофарм "  е една от двете съществени ваксини, създавани в Китай, които към този момент са сложени на милиони хора по света. Решението е взето от техническа консултативна група на СЗО, която преглежда последните клинични данни и индустриалните практики на " Синофарм " от 26 април.

Препоръчва се да бъдат поставяни две дози от имунизацията на хората над 18-годишна възраст. Ефикасността ѝ се прави оценка на 79%. Одобрението на препарата ще разреши включването му в програмата КОВАКС, която има за цел да обезпечи ваксини за по бедните страни.

Досега СЗО е одобрила имунизациите на " Пфайзер ", " Астра Зенека ", " Джонсън и Джонсън " и " Модерна ". Следващата седмица се чака решение и за другата съществена китайска ваксина - тази на " Синовак Бионтек ", написа ОффНюз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР