Световната здравна организация бе уведомена от Китай, че жена, заразена

...
Световната здравна организация бе уведомена от Китай, че жена, заразена
Коментари Харесай

Китай уведоми СЗО за първи смъртен случай на заразена с птичи грип H3N8

Световната здравна организация бе известена от Китай, че жена, инфектирана с птичи грип H3N8, е умряла предишния месец, предадоха ДПА и Ройтерс. Това е едвам третият прочут случай на инфекцията при хора и първият смъртен от този вариант на птичия грип.

Другите два случая на болни също бяха обявени в Китай предишния април и май, споделиха от СЗО.

При последния случай 56-годишна жена от югоизточната провинция Гуандун е умряла на 16 март, откакто се е разболяла през февруари и била настанена в болница с тежка пневмония.

" При пациентката е имало голям брой условия, предразполагащи към болестта. Тя е била измежду живи домашни птици преди началото на заболяването, а също така край дома й е имало диви птици ", разгласи здравната организация на Организация на обединените нации, като се базира на информация от Националната здравна комисия на Китай.

Никой от околните контакти на дамата не е развил инфекцията или пък е показал признаци на болестта.

От СЗО показаха съмнение, че пазарът за домашни птици покрай дома й може да е източник на инфекцията. Пробите, взети оттова, са позитивни за подвид на грип A(H3).

При предходните два случая един пациент е развил сериозно заболяване, а по-възрастният е имал леки признаци. СЗО сподели, че директното или непряко излагане на инфектирани домашни птици е евентуалният генезис на инфекцията.

От СЗО споделиха, че рискът за хората остава " невисок ".

" Епидемиологичната и вирусологична информация сега допуска, че вирусите на птичия грип A(H3N8) нямат потенциал за дълготрайно предаване измежду хората. Следователно настоящата оценка е, че вероятността за разпространяване от човек на човек е ниска ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР