Световната ядрена асоциация (WNA) представи програмата си за развитие на

...
Световната ядрена асоциация (WNA) представи програмата си за развитие на
Коментари Харесай

Световната ядрена асоциация представи визията на бъдещата атомна енергетика, заложена в програмата „Хармония


Световната нуклеарна асоциация (WNA) показа програмата си за развиване на международната енергетика „ Хармония “ пред членовете на основаната в Брюксел комерсиална асоциация на нуклеарната промишленост в Европа Foratom. Програмата „ Хармония “ съставлява тактика за развиване на нуклеарната индустрия, от позиция на реализиране на договореностите свързани попречване на световното стопляне.

В изявлението си генералният шеф на Световната нуклеарна асоциация (WNA) Агнета Ризинг, изрази вяра, че нуклеарната енергетика ще реализира дял от 25 % през 2050 година

„ До 2050 година нуклеарната сила би трябвало да доближи 25% от производството на електрическа енергия, в случай че желаеме да осъществим климатичните цели. Като се има поради, че атомната енергетика съставлява 11% през 2014 година, до 2050 година е належащо строителство на спомагателни 1000 ГВт нуклеарни мощности. Постигането на тези цели обаче няма да е елементарно “.

В показаната стратегия се правят оценка съществуващите спънки по пътя за решаването на тази задача и ограниченията за превъзмогването им. Един от съществуващите проблеми е обвързван със спиранията на електрозахранването. Като решение на този проблем се предлага основаването на равни условия за всички нисковъглеродни източници на сила, в това число нуклеарните.

Вторият проблем е обвързван с регулаторните бариери в доста страни, пречещи за ускорение на строителството на нуклеарни индустриални мощности. В тази връзка се предлага усъвършенстване на интернационалните регулаторни правила в сходство с условията на днешния ден.

Третият проблем е запазващото се предрешение на обществото във връзка с нуклеарната енергетика. В тази връзка се предлага спомагателна работа за разяснение на съотношенията сред вероятните опасности, свързани с атомната енергетика и действителните й преимущества спрямо другите технологии за произвеждане на електрическа енергия.

Foratom се състои от 15 национални атомни асоциации и посредством тях съставлява близо 800 европейски компании, работещи в промишлеността, които обезпечават към 800 000 работни места.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР