Световната вицешампионка от Оре 2019 София Годжа от Италия продължава

...
Световната вицешампионка от Оре 2019 София Годжа от Италия продължава
Коментари Харесай

София Годжа с втора поредна победа във Вал Д`Изер

Световната вицешампионка от Оре 2019 София Годжа от Италия продължава мощното си показване от началото на сезона, откакто завоюва супергигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини във френския зимен център Вал Д'Изер.

29-годишната италианка, която през вчерашния ден победи и в спускането тук, финишира за 1:19:23 минути. Така тя записа пети триумф за сезона и 16-и в кариерата си. Ранхилд Мовинкел от Норвегия остана втора на 33 стотни от секундата, а трета се подреди италианката Елена Куртони на 51 стотни след своята сънародничка.

Двукратната олимпийска шампионка Микаела Шифрин (САЩ) се подреди на пето място с пасив от 75 стотни, а носителката на Големия бистър глобус за 2020 година Федерика Бриньоне (Италия) е четвърта с закъснение от 52 стотни.

Световната шампионка в дисциплината от Кортина Д'Ампецо Лара Гут-Бехрами от Швейцария и олимпийската шампионка в супергигантския слалом от Пьончан 2018 Естер Ледецка от Чехия не участваха в надпреварата.

В генералното класиране за Световната купа води София Годжа с 635 точки, следвана от Микаела Шифрин с 570 и Петра Влъхова (Словакия) с 340 точки, която не започва в скоростните дисциплини.

В подреждането за дребния бистър глобус в дисциплината отпред е Годжа с 320 точки, пред Федерика Бриньоне с 227 и Елена Куртони с 216 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР