Световната шампионка за девойки под 20 години Александра Начева направи

...
Световната шампионка за девойки под 20 години Александра Начева направи
Коментари Харесай

Александра Начева: Събирам опит от най-добрите

Световната шампионка за девойки под 20 години Александра Начева направи дебют на планетарно състезание при дамите на 3 октомври. 18-годишната пловдивчанка записа 13.05 и зае 26-а позиция, само че набра скъп опит.

Ето и първите думи на Начева след квалификацията: “Радвам се, че съумях да вземам участие в това съревнование, тъй като имаше вид и да не пускам. За последната една седмица съм упражнявала единствено един път, поради проблем с кръста. Благодарение на Симоне Колио, треньора ми и доктор Валентин Димитров съумях да се възстановя, да изляза на пистата и да скоча над 13 метра.

Участието ми тук е огромен тласък и опит, тъй като се състезавам и групирам опит от най-големите. Като ги виждам по какъв начин се държат и си давам сметка, че това е доста по-различно от надпреварите за юноши и девойки, където вземам участие. Надявам се след няколко надпревари да стана като тях.

Сега ми следва учебно заведение. Аз съм 12-и клас и през 2020-а ще завърша. Малко ще си умря и ще вляза в живота на естествените хора, тъй като действително не съм почивала от 2017-а година. “

atletikabg.com
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР