Световната шампионка по борба в категория до 59 кг Биляна

...
Световната шампионка по борба в категория до 59 кг Биляна
Коментари Харесай

Биляна Дудова разкри сензационната си тайна за световната титла в Осло

Световната шампионка по битка в категория до 59 кг Биляна Дудова гостува в предаването „ Тази събота “ пи BTV, където разкри сензационната си загадка за успеха над японката Акие Ханай на финала в Осло. Оказа се, че точно на финала 24-годишната българка за първи път в кариерата си е приложила нова хватка, която усвоява единствено от един месец.

" Този път обричам повече от всеки път тази победа на майка ми. Нищо инцидентно няма в моя живот. Преди да потегли за надпреварата в Унгария, почувствах, че ще стана първа. Реших да си направя тениска с нейната фотография. Бях на косъм от златния орден. Този път отново ѝ дадох обещание, че ще взема международната купа за нея. За пръв път от 11 години, откогато съм без нея, ми се случи вечерта преди надпреварата, когато легнах, в полусън да чуя смеха на майка ми. За секунди мина през главата ми. Казах си, че това е знак, че тя е с мен. През цялото време си споделих " Мамо, апелирам те, бъди с мен и ми дай сили да печеля и да покоря света ". Това ми беше знак. Състезанието го изкарах с усмивка ", разгласи Дудова.

" Каквото и да се случва на лагерите, просто го не помня на надпреварите. Концентрирам се, активизирам се и виждам да дам всичко от себе си. Щастлива съм, че всякога съумявам. С треньора доста добре бяхме създали тактичност по какъв начин да надвия японката на финала. Дори тази хватка, която направих, никой не я беше виждал, за първи път я направих на съревнование. Преди месец треньорът ми я сподели ", добави международната шампионка.

" Аз съм извънредно щастлива. Няма по-голямо благополучие от това да сбъднеш фантазията си, за която си се трудил години наред. Най-вече ме прави щастлива това, че направих благополучен един цялостен народ. Всеки път, когато някой първенец се прибере от съревнование, по някакъв метод ние повдигаме духа на цялостен един народ. Искам да благодаря на всички хора, които ме поддържаха, непрестанно ми се обаждат и ми пишат - познати и непознати ", призна четирикратната европейска шампионка.

" От самото начало, откогато започнах да упражнявам, съм си мечтала да покоря всички върхове. Ето че съумявам. Труден е пътят, няма по какъв начин. Важно е да ги преодоляваме. След всяка компликация ставаш все по-силен. На първото ми международно в Париж бях по-малка и неопитна. Борих се за бронзов орден, малко не ми доближи да го печеля. Разочаровах се, само че се мотивирах и си споделих, че на идната година ще бъда на край. Наистина стана в Унгария. Успях да печеля сребърен орден. Бях се разочаровала, не съм лакома за златни медали. Просто желая да бъда победител. Казах си, че ще си взема златния орден, той си е мой. 3 години чаках да вземам участие още веднъж на международно, с цел да покажа какво мога ", приключи Биляна Дудова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР