Световната номер 1 Ига Швьонтек се класира за осминафиналите на

...
Световната номер 1 Ига Швьонтек се класира за осминафиналите на
Коментари Харесай

Швьонтек даде само един гейм на испанска квалификантка

Световната номер 1 Ига Швьонтек се класира за осминафиналите на Аустрелиън Оупън, откакто разруши испанската квалификантка Кристина Букса с 6-0, 6-1 в мач от третия кръг на шампионата.

На Маргарет Корт Арина полякинята доминираше тотално против Букса, която е номер 100 в ранглистата, като взе 11 следващи гейма, преди да ѝ разреши да се разпише в мача. 25-годишната Букса въпреки всичко съумя да вземе подаването си един път, с цел да избегне " двоен геврек ", преди Швьонтек да затвори мача след 55 минути игра.

Носителката на три трофеи от Големия шлем реализира пет пробива и не даде нито една опция за пробив на съперничката си, като осъществя 15 печеливши удара против единствено 6 непредизвикани неточности. По този метод Швьонтек се класира за осминафиналите в Мелбърн за четвърта поредна година, като там ще срещне шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина от Казахстан, която победи американката Даниел Колинс с 6-2, 5-7, 6-2.

Напред не престават още американките Джесика Пегула и Коко Гоф, чехкинята Барбора Крейчикова и латвийката Елена Остапенко. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР