Световната метеорологична организация обяви червена тревога“ за изменението на климата

...
Световната метеорологична организация обяви червена тревога“ за изменението на климата
Коментари Харесай

Светът е в „червена тревога“, след като топлинните рекорди бяха разбити през 2023 г., казва агенцията на ООН

Световната метеорологична организация разгласи „ алена паника “ за изменението на климата зад рекордните повърхностни и океански температури, отдръпването на ледниците и покачването на моретата по време на най-топлият 10-годишен интервал в историята, като два пъти повече хора са гладували през годините след пандемията.

Докладът на организацията на Организация на обединените нации, който сплотява данни от страни членки и партньорски организации, удостовери, че 2023 година най-горещата година в историята. Средната световна температура на повърхността е била 1,45C над равнищата от прединдустриалната ера, заключава, с граница на неустановеност от 0,12C.

Рекордите бяха счупени „ а в някои случаи и разрушени “ през 2023 година за равнищата на парникови газове, океанска топлота и киселинност, повишаване на морското ниво, ледена завивка на Антарктика и оттегляне на ледниците, сподели СМО.

„ Има огромна възможност 2024 година да счупи върха от 2023 година “, сподели Омар Бадур, началник на мониторинг на климата в СМО.

Светът беше „ толк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР