Световната легенда Едсон Арантес до Насименто, прочут най-вече с прякора

...
Световната легенда Едсон Арантес до Насименто, прочут най-вече с прякора
Коментари Харесай

Пеле остави над сто милиона долара след смъртта си

Световната легенда Едсон Арантес до Насименто, фамозен най-много с прякора си Пеле, който умря нощес на 82-годишна възраст, натрупа благосъстояние с чиста стойност над 100 милиона $, написа „ Ас “. Макар и да получаваше в пъти по-малко от сегашните футболисти, той беше най-добре платеният състезател на своето време.
Прочетете още
От самото начало някогашният бразилски футболист избра да влага сочните си облаги в недвижими парцели. Една от огромните му покупко-продажби беше придобиването на внушително имение в Хамптънс, Ню Йорк, за 100 000 $, което той продаде през 2018 година против три милиона $.

Въпреки че има благосъстояние, Пеле получава пенсия в родната си страна от 2014 година, както разгласява " Corriere della Sera " преди време. Футболната легенда получаваше месечна пенсия от съвсем три хиляди реала, към 552 евро. „ След Мондиал 2014 ще бъда пълностоен пенсионер, тъй като по право към този момент съм “, призна Пеле в изявление за бразилското списание „ Veja “.

Не цялото положение на Пеле обаче идва непосредствено от футбола. Той знаеше по какъв начин да продължи да генерира доходи, откакто се отдръпна от терените с помощта на множеството си рекламни контракти. Той бе измежду най-търсените рекламни лица и то за най-скъпите и огромни международни марки като часовниците " Юбло " и банковите карти.

Руският президент Владимир Путин изпрати съболезнователна депеша до президента на Бразилия Жаир Болсонаро във връзка гибелта на именития футболист Пеле..

„ Моля, приемете най-дълбоки съболезнования за кончината на великия бразилски футболист Пеле. Едсон Арантес до Насименто беше извънреден наследник на бразилския народ. Благодарение на неговия гений, неповторими умения, красива, завладяваща игра, футболът се трансформира в обичан спорт за милиони хора по света, в това число Русия.

Имах шанса да поддържам връзка персонално с този прелестен човек и постоянно ще вардя най-ярки мемоари за него. Моля ви да предадете думите на откровено състрадание на околните и приятелите на именития Пеле, както и на всички жители на вашата страна “, се споделя в текста, оповестен на уеб страницата на президента на Русия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР