Световната купа по ски алпийски дисциплини е най-голямата международна верига

...
Световната купа по ски алпийски дисциплини е най-голямата международна верига
Коментари Харесай

По следите на Белия керван – уникални алпийски имоти до пистите

Световната купа по ски алпийски дисциплини е най-голямата интернационална верига от надпревари по ски в продължение на 55 години. Този сезон пътят на Белия кортеж стартира през октомври от Зьолден (Австрия), а надпреварите до февруари 2023 година ще се проведат на най-хубавите международни писти в Канада, Франция, Северна Италия, Швейцария и Швеция.

Глобалната консултантска компания Knight Frank показва четири неповторими парцела от своята сбирка в Куршевел, Вал д'Изер, Шамони и Аспен, предложени от английския играч по алпийски дисциплини Чарли Рапосо.

Куршевел



Източник: Getty Images

Куршевел е прочут с най-голямата ски зона в света - Les 3 Vallées, която има 600 км писти и спираща дъха панорама към най-красивите върхове в Алпите. „ Курортът предлага необикновено високо равнище на терена, само че също по този начин и град, изпълен с първокласни заведения за хранене и магазини, който ще ви накара да се почувствате като в Мейфеър. Задължително посетете известния ресторант Le Cap Horn, а „ 1850 ” е мястото, където можете да пазарувате мода от висок клас. Очаквам с неспокойствие да бъда там през февруари 2023 година за Световното състезание “, споделя ски състезателят Чарли Рапосо.


Източник: Knight Frank 

Предложението на Knight Frank e къща в Куршевел Вилидж с три спални за 1.280 млн. евро. Отворената кухня и всекидневна, ситуирани на последния етаж, са изключително ефектни - светли и открити, с помощта на високи тавани с капандури, съвременна вградена камина и зашеметяваща панорама към скатовете на планината. Други акценти в парцела са планинският ъгъл и ски дрешникът.

 

Вал д'Изер



Източник: Getty Images

Известен със своето многообразие от писти, красиви хотели и плевел нощен живот, Вал д'Изер е един от най-вълнуващите ски курорти във Франция. С 18 публични ски учебни заведения, той е известен измежду начинаещи и експерти. Далеч от ски зоната е селцето Le Fornet - идилично място за отмора.

„ Харесва ми, че живописното селце е тъкмо в подножието на пистите – можете да карате ски напряко в долината и да стигнете до всеки от главните хотели. Има доста приятна атмосфера в района; цялостно е с хора, които обичат отличните условия за практикуване на ски спорта, положителната храна и страхотното гостолюбие “, е коментарът на Чарли Рапосо.



Източник: Knight Frank 

Предложението на консултантската компания е атрактивно шале́ с 3 спални в Le Fornet за 2.6 млн. евро. Имотът е изцяло реновиран и украсен с усет. Дневната, ситуирана на първия етаж, е грандиозна, само че все пак уютна. Откритите дървени греди и централната камина прибавят топлота и сексапил.

На приземния етаж има три спални и ски дрешник, а мецанинът е решен като зона за релакс.

 

Шамони



Източник: Getty Images

Шамони поддържа репутацията си на един от най-хубавите ски курорти в Европа, откогато е хазаин на Зимните олимпийски игри през 1924 година Той е утвърден от всички ски запалянковци.

Шамони предлага и още нещо – отличен туризъм, скално катерене, голф, тенис и парапланеризъм – всичко това го прави гореща точка за гости от целия свят.

„ Планините тук, в това число Aiguille Verte и Mont Blanc, са просто невероятни. Хората са правилни на планината и това прави курорта друг от останалите. В Шамони всичко е подчинено на насладата от прекарванията навън ”,  показва Чарли Рапосо.



Източник: Knight Frank 

Хижата с три спални в млкото селце Argentière, Haute-Savoie се предлага за 1.540 млн. евро. Закътан сред планински скатове, парцелът разполага с две огромни спални на приземния етаж, които се отварят към тераса с южно ревю и хидромасажна вана. На горния етаж просторната всекидневна с кухня се отварят към огромна тераса и канят природата да влезе в хижата.
Аспен



Източник: Pexels

Аспен от дълго време има репутацията на най-бляскавия ски курорт в Съединени американски щати, само че е изключително магично място през зимата, когато белият сняг свети на фона на мигащите светлини на града.

Между декември и април Аспен е напълно дестинация за скиори и сноубордисти в четирите си основни зони - Buttermilk, Aspen Mountain, Snowmass и Aspen Highlands.

„ Винаги разказвам Аспен като Вербие (ски курорт в кантон Вале, Швейцария – бел.р.) на Съединени американски щати. Той е изискан, само че има и елементи, които са доста правилни на ски културата и ски наследството. Обичам салдото сред двете ", показва Чарли Рапосо.


Източник: Knight Frank 

Огромният парцел е ситуиран на 6 акра, единствено на пет благи от ски пистите. Предлага се за 26.5 млн. $. Къщата се възползва оптимално от превъзходните гледки в близост посредством френските прозорци в съвсем всяка стая. Отвореният проект я прави светла и просторна и е идеална за развлечение, с бара и зоната за игри. Големият главен апартамент на горното равнище е изключително впечатляващ. Към него има нова инфрачервена сауна, вана, голям парен душ, частна тераса и офис.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР