Световната купа по РЪГБИ започва този петък, 8 септември, с

...
Световната купа по РЪГБИ започва този петък, 8 септември, с
Коментари Харесай

Световната купа по ръгби започва в петък по БНТ 3

Световната купа по РЪГБИ стартира този петък, 8 септември, с грандиозно разкриване на „ Стад дьо Франс “ в Париж. То ще бъде излъчено директно по Българска национална телевизия 3.

МАЧЪТ:

Първият мач е от вида „ край преди финала “, тъй като изправя един против различен суперотборите на ФРАНЦИЯ и Народоосвободителна въстаническа армия ЗЕЛАНДИЯ.

Домакините ще влязат в борбата за продобиване на първата международна купа в своята история, подкрепени от цялата нация. Французите в никакъв случай не са били толкоз уверени в крайния триумф - социологическите изследвания демонстрират, че огромен % от популацията твърдо има вяра, че тимът на капитана Антоан Дюпон и треньора Фабиен Галтие ще вдигне трофея на 28 октомври.

От своя страна, митичните “All Blacks ”, както назовават новозеландците (заради напълно черните им екипи), за първи път стартират шампионата не като 100% любимци. Трикратните международни първенци обаче постоянно имат една единствена цел – последна победа. Точно ФРАНЦИЯ застана на техния път на два пъти в историята на шампионатите – (1999 и 2007). И въпреки всичко, две от купите на Народоосвободителна въстаническа армия ЗЕЛАНДИЯ бяха извоювани във финални мачове точно с френския тим (1987 и 2011).

ОЧАКВАНИЯТА:

С други думи ни чака един непредвидим дуел, зареден с доста история и обичаи, който в това време ни дава доста учредения да чакаме ръгби от най-високо международно качество на препълнения догоре 80-хиляден стадион в Париж и пред милиони фенове в целия свят.

ЗНАЧЕНИЕТО:

Световната купа във Франция има изключително огромно значение и тъй като през тази 2023 планетата чества 200 години от раждането на играта ръгби.

БЪЛГАРСКИТЕ КОМЕНТАТОРИ:

Мачовете от шампионата ще бъдат представяни по Българска национална телевизия от Васил Върбанов. Встрани от музикалните си задължения, водещият на „ Моят плейлист “ към този момент повече от 15 години също разяснява професионално и ръгби. Заедно с него зад микрофоните ще бъдат и Димитър Петров – дълготраен играч и арбитър и Костадин Дебренлиев – сегашен народен играч и треньор на младежкия ни народен тим до 20 години.

ЦЕРЕМОНИЯТА:

Точните детайлности за тържествената гала по откриването се пазят в загадка, с цел да не се скапе изненадата. Знае се, че виновен за нея е известният френски артист и режисьор, носителят на „ Оскар “ и „ Златен глобус “- Жан Дюжарден („ Артистът “, „ Вълкът от Уолстрийт “, „ Агент 117 “). Той е поканил за присъединяване редица други френски звезди, които ще показват пред света огромните френски достолепия в културата, спорта и гастрономията.

Прякото предаване на Българска национална телевизия 3 стартира със особено студио с ръгби специалисти в 20:30 часа .

Автор: Васил Върбанов

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР