Световната ковид пандемия, продължаваща вече втора поредна година предизвика активизиране

...
Световната ковид пандемия, продължаваща вече втора поредна година предизвика активизиране
Коментари Харесай

Тарикати продават дечипизатор за наночастици срещу ковид вак...

Световната коронавирус пандемия, продължаваща към този момент втора поредна година провокира активизиране на разнообразни категории измамници и мераклии за бърза и лесна облага посредством потребление на човешкия боязън и суматоха.

След като през предходната година ало измамниците вкараха в приложимост следващия си сюжет за продажба на скъпи вносни медикаменти срещо ковид, от няколко дни в обществените мрежи е в оборот различен „ хитов” продукт.

Той е показан като „ дечипизатор за унищожаване на наночип на неповторимата промоционална цена от 20 лева.”

„ Водеща съветска технология, която за благополучие към този момент се предлага и в България. Лепенка за деактивиране на наночип. Поставя се върху мястото на поставения чип и до няколко минути деактивира устройството посредством дейонизация. Препоръчително време на деяние 10 минути. Само в този момент предлагаме и промоция, две устройства на цената на три. Семеен пакет за четиричленно семейство – 100 лв.. Ако се страхувате от слагане на ваксина, вместо да давате 500 лева за подправен документ и да участвате в незаконни схеми, единствено против 20 лева можете към този момент умерено да се ваксинирате и по-късно да обезвредите чипа вкаран посредством имунизацията в тялото ви”, написа в предоставеното описанието към продукта.

Предлагания дечипизатор провокира разнообразни реакции и мнения в обществената мрежи. Някои от потребителите го одобриха с възприятие за комизъм и разясниха, че „ революционната технология” на дечипизатора ще направи имунизациите безвредни и откакто бъде пуснат в всеобща приложимост всички българи към този момент ще се юрнат всеобщо да се имунизират. Други пък одобриха нещата съществено. „ Явно това са следващите измамници, които предприемчиво са напипали онази празна ниша на човешката дивотия и нашия примитивизъм”, написа Мариета Стайкова. Потребителите гадаеха още и какво ли може да е в действителност показаното на фотографията. Според някои това било най-обикновена здравна лепенка, а съгласно други капсула срещу кучешки бълхи.

Проверка в съветските интернет уеб сайтове и обществени групи откри, че от към месец в някои от тях фактически се оферират устройства – „ дечипизатор для неприятелски вакцинации”. Те обаче не са утвърдени от съветското здравно министерство и също така наподобяват много по-различно от предлаганите в българските обществени мрежи, написа Monitor.bg.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР