Световната и европейска шампионка по борба в категория до 59

...
Световната и европейска шампионка по борба в категория до 59
Коментари Харесай

Дудова се ядоса на федерацията и обвини Петър Касабов

Световната и европейска шампионка по битка в категория до 59 кг Биляна Дудова изрази недоумението си от решението на Българската федерация по битка да не бъде включена в състава на националния тим за идното Европейско състезание в края на месеца.
Дудова от началото на годината се състезава в олимпийската категория до 62 кг, в която титуляр в националния отбор е Тайбе Юсеин. Двете си размениха победа на публични надпревари и трябваше да създадат преборване за място в състава за Европейското състезание на 18 март в Благоевград, само че то не се състоя, защото Юсеин беше с по-голямо персонално тегло.

В последна сметка, обаче, от Българската федерация по битка решиха да включат точно Юсеин в състава на континенталния шампионат.

" Не желая да върша шоу и вниманието да бъде ориентирано към мен, само че се случват несправедливости. Миналата година имаше решения на Управителния съвет, които се съблюдаваха. Аз не отидох на Олимпиадата, а моята цел беше да печеля олимпийски златен орден. Тази година още веднъж съм решила да се състезавам в олимпийска категория. От началото на сезона се състезавам в категория до 62 кг. Беше решено от Управителния съвет да се преборваме с Тайбе Юсеин на 8 март в Благоевград. Датата беше заменена за 18-и. Отидохме с моя треньор, съобразихме подготовката си, променихме я. Такова преборване не се състоя, защото Тайбе Юсеин не мина кантара, с цялото ми почитание към нея и към всичките й достижения. Пожелавам й триумф и на всички други от националния тим, да показват почтено България ", сподели Дудова.

" Аз няма да се състезавам на Европейското състезание, в случай че победих Тайбе на шампионата " Дан Колов ", в случай че съблюдавах разпоредбите, които бяха казани от УС на Българската федерация по битка. Просто за мен не е обикновено поради това, че не съм от тима на Петър Касабов да бъда ощетявана по подобен метод. Не че съм направила доста, само че от пет европейски шампионати имам четири трофеи и от участия на две международни шампионати имам златен и сребърен орден. И да бъда подигравана по подобен метод. А заплатата, която получавам от федерацията за предходната година, че съм европейска и международна шампионка, която ще взема, тъй като към момента не съм получавала тази година, е колкото заплатата на една чистачка. Това обикновено ли е? Докога би трябвало да понасям тези неща, докога би трябвало да бъда мачкана, унижавана, подигравана от треньора на националния тим (б.а. Петър Касабов) и по подобен метод да се вземат решение неща от Управителния съвет на федерацията и да не се съблюдават? Какво би трябвало да направя аз в тази обстановка? Аз се готвех да отида на европейско през идната седмица. Исках да направя нещо историческо - в четвърта категория за мен да печеля пета купа за България. Аз се боря за България, за никой различен. Имам клуб, имам хора зад мен, които няма да ме оставят. Аз няма да се откажа от битката, тъй като съм в правото си. Тренирам, спечелвам и желая да бъда победител ", сподели още състезателката.

Тя е безапелационна, че отношението към нея е обвързвано с отхвърли й да тренира при националния селекционер Петър Касабов.

" Отношението към мен е подбудено от това, че от години не упражнявам в националния тим. Понеже години наред бях мачкана и подигравана от този треньор (Петър Касабов), тъй като не съм под негово управление и той не е мой персонален треньор. Това ли заслужавам аз? Не съм потърсила никой от федерацията, мен също никой не ме е потърсил. Няма никакво пояснение. Директно е обещано името на Тайбе в категория за 62 кг, а тя не е спазила разпоредбите. Аз я победих на " Дан Колов ", тя ме победи на републиканското. 1:1 сме. Защо не си решим казуса по спортсменски метод, на тепиха. Която е по-добра да взе участие ", съобщи Дудова.

Тя не има намерение да се отхвърля, макар отношението към нея.

" Не съм се отказала и няма и да се откажа даже и в този момент, по-късно нещо, което се случва сега. Имам цели и фантазии, които реализирам. Имам още по-големи и ще ги пъдя до дъно, тъй като има такива нечестни неща. Обяснение нямам, най-вероятна няма и да получа ", сподели Дудова.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР