Световната футболна централа - ФИФА за пръв път ще използва

...
Световната футболна централа - ФИФА за пръв път ще използва
Коментари Харесай

ФИФА тества нова система за засада

Световната футболна централа - ФИФА за пръв път ще употребява полуавтоматична система за присъждане на засада в шампионат под своя закрила. Това ще се случи на започващия през днешния ден шампионат за Арабската купа. Ако опитът се окаже сполучлив, сходна система ще бъде употребена и на Световното състезание в Катар следващата година.

В конкуренцията ще вземат участие 16 тима, като това ще бъде и генерална подготовка за Мондиала през 2022 година, който също ще се организира в Катар.

Мачовете ще се играят на 6 от 8-те стадиона, които ще са домакини на международното състезание, а финалът на шампионата е очакван за 18 декември, което е тъкмо година преди финала на мондиала през 2022-ра.

Девет от тимовете - Катар, Алжир, Египет, Ирак, Мароко, Саудитска Арабия, Сирия, Тунис и Обединените Арабски Емирства, се класираха поради мястото си в международната класация на ФИФА, а останалите 7 участника играха баражи в Доха, с цел да си обезпечат мястото в конкуренцията.

Арабската купа ще се състои за първи път от 2012 година насам поради проблеми с календара. Тогава шампионатът се организира в Саудитска Арабия и бе извоюван от тима на Мароко. Иначе надпреварата е планувано да се организира на всеки 4 години. Много от тимовете обаче няма да разполагат с най-хубавите си футболисти, които са ангажирани с клубните си тимове.
 Меси към Левандовски:
Меси към Левандовски: " Златната топка " е твоя, ти си я заслужи и би трябвало да си я вземеш у дома

Лео Меси с голям жест към Левандовски

Организационният комитет на Катар ще тества способността си да организира толкоз огромно съревнование. Мачът на следващия ден сред Катар и Бахрейн ще е на стадион " Ал-Байт ", който със своите 60 000 места е вторият по величина в страната. На спортното оборудване, което е конструирано във формата на голяма номадска шатра, ще се организира и церемонията по откриването на шампионата, на която е поканен и президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Зрителите, които желаят да гледат мачовете онлайн, с изключение на билет, би трябвало да имат и " хая кард ", която се издава единствено на хора, които имат по две дози от имунизациите против ковид.

Група A: Катар, Ирак, Оман, Бахрейн

Група B: Тунис, Обединени Арабски Емирства, Сирия, Мавритания

Група C: Мароко, Саудитска Арабия, Йордания, Палестина

Група D: Алжир, Судан, Египет, Ливан.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР