Световната футболна централа ФИФА е отхвърлила молбата на украинския президент

...
Световната футболна централа ФИФА е отхвърлила молбата на украинския президент
Коментари Харесай

От ФИФА са отхвърлили молба на Зеленски да говори преди финала на Световното

Световната футболна централа ФИФА е отхвърлила молбата на украинския президент Володомир Зеленски да насочи видеообръщение преди финала на Световното състезание в Катар. Според CNN желанието на украинския държавен глава е било да се обърне към футболната общност преди конфликта сред Аржентина и Франция с обръщение за мир. Все още не е ясно дали Зеленски е предложил да се включи онлайн, или да даде запис, който да бъде прегледан авансово и след утвърждение от страна на ФИФА да бъде излъчен. Не са ясни и претекстовете на международната централа да отхвърли тази концепция.

От „ Дейли Мейл “ прибавят, че са отправили питане към ФИФА точно за претекстовете за отхвърли, само че по този начин и не са получили отговор.

CNN твърди, че към момента диалозите сред двете страни не престават и има известна опция в последния миг ФИФА да позволи на Зеленски да насочи своето обръщение.

Украинският президент направи сходни обръщения на няколко огромни форума през тази година. Така бе на срещата на Г-20, на церемонията по връчването на музикалните награди „ Грами “, както и по време на филмовия фестивал в Кан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР