Световната футболна федерация (ФИФА) съобщи в сряда, че строежът на

...
Световната футболна федерация (ФИФА) съобщи в сряда, че строежът на
Коментари Харесай

Три месеца преди световното първенство стадионът в Самара изостава от графика

Световната футболна федерация (ФИФА) заяви в сряда, че градежът на стадиона в Самара изостава съществено от планувания график. По думите на специалисти от ФИФА занапред следва да бъдат приключен огромен размер от работа до началото на международното първентво, което е на 14 юни.

По-малко от три месеца остават до началото на шампионата, а стадионът в Самара би трябвало да одобри дуела от група Е сред Коста Рика и Сърбия. Основният проблем е, че тревното покритие на 45-хилядното оборудване към момента не е сложено.

" В последните няколко месеца имахме съществени усложнения, които забавиха осъществяването на плана. Говорихме със строителите за изоставането от графика и въпреки че се следи прогрес, има доста работа, която да бъде свършена ", сподели основният комисар по организацията във ФИФА Колин Смит.

Той изясни, че съветските управляващи спомагат изцяло, с цел да може стадионът да бъде подготвен за началото на международното състезание. Председателят на организационния комитет Алексей Сорокин успокои с думите, че до края на април всичко ще бъде приключено.

Стадионът в Самара ще одобри четири мача от груповата фаза, в това число този на домакина Русия с Уругвай. Там ще се играят още един мач от осминафиналите и един от четвъртфиналите.

През предишния август изпълнителите на плана оповестиха, че изоставането от графика е 30 дни. Спортният министър на страната Павел Колобков също взе отношение по въпроса уточнявайки, че страната следи плана и може да компенсира забавянето, в случай че се постанова.

Междувременно комисарят на ФИФА Колин Смит приказва и по тематиката със положението на терените в Русия. През 2017 година, до момента в който вървеше Купата на конфедерациите в страната, някои от игрищата бяха в доста неприятно положение и сътвориха проблеми на тимовете.

" Студът в Русия през зимаа не е нещо ново, тъй че е обикновено напролет някои терени да са малко по-зле от останалите. Аз обаче не се колебая, че на международното състезание всичко ще бъде в чудесно положение. Освен това имаме уверението на домакините ", добави Смит.

Организационният комитет " Русия 2018 " заяви, че терените на 12-те стадиона в градовете-домакини са от най-високо качество и последно потомство.

Фотогалерия: Строящите се игрища за международното състезание в Русия >

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (15)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР