Световната боксова организация (WBA) гласува в полза на програмата "Справедлив

...
Световната боксова организация (WBA) гласува в полза на програмата "Справедлив
Коментари Харесай

WBA гласува, за да направи антидопинговата програмата задължителна

Световната боксова организация (WBA) гласоподава в интерес на програмата "Справедлив бокс ", която да се ползва наложително в районните и международни боксови шампионати за първите 15 бойци във всяка ранглиста.

Във втората част от съвещанието на Управителния съвет на WBA, те се съгласиха посредством гласоподаване, че боксьорите би трябвало да бъдат наложително записани в програмата Доброволческата антидопингова организация (VADA). Предложението бе направено по концепция на президента на WBA, Джилберто Хесус Мендоса, като метод спорта да бъде оптимално обективен.

Мендоса предложения всички организации, които не са се включили до този миг към VADA, в този момент да го създадат в интерес на бокса. Изпълнителният орган изясни, че записването в програмата на асоциацията не значи, че боксьорите ще бъдат тествани преди всяка борба. Тестовете ще бъдат правени на инцидентен принцип, както по принцип от VADA вършат, само че в този момент всички бойци би трябвало да са в техните описи и отвод няма по какъв начин да бъде признат.

От VADA също по този начин обясниха, че в случай че е належащо, уредниците могат да изискат проби преди борба, само че би трябвало да поемат разноските, които зародят.

След като предлагането бе утвърдено, Съветът пое отговорността за основаване на комитет, който да управлява програмата от името на Мендоса.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР