Световната банка преустанови плащанията по свои финансови операции в Афганистан,

...
Световната банка преустанови плащанията по свои финансови операции в Афганистан,
Коментари Харесай

Световната банка спира работата си в Афганистан

Световната банка прекрати заплащанията по свои финансови интервенции в Афганистан, откакто талибаните завзеха страната, и ще следи от близко обстановката там, съобщи представител на Световната банка след съвещание на борда на интернационалната финансова институция, представен от Ройтерс.

" Ние сме надълбоко загрижени за ситуацията в Афганистан и въздействието върху вероятностите за развиване на страната, изключително във връзка с дамите ", сподели още представителят, оповестява БНР.

Банката ще продължава да се съветва от близко с интернационалната общественост и сътрудниците по отношение на развиването на обстановката в азиатската страна, като ще изследва методите да остане ангажирана, добави високопоставеният източник на Ройтерс.

Същевременно стана ясно, че талибаните са забранили износа на долари и исторически полезности и монументи от страната. В изказване на придвижването в Туитър се акцентира още, че в случай че у някого бъдат открити такива движимости, те ще бъдат иззети, а притежателя му ще бъде осъден в сходство със закона.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР