Световната банка отпуска $200 млрд. в периода 2021-2025 г. за

...
Световната банка отпуска $200 млрд. в периода 2021-2025 г. за
Коментари Харесай

$200 млрд. за климата

Световната банка отпуска $200 милиарда в интервала 2021-2025 година за битка с измененията в климата. Средствата са предопределени за разрастващите се страни, като сумата е два пъти по-голяма спрямо тази от предходния интервал. Съобщението бе направено незабавно при започване на 24-тата конференция на Организация на обединените нации за климата в Катовице, Полша, с присъединяване на държавни държавни ръководители от 183 страни, след които и българският президент Румен Радев.

Конференция на Организация на обединените нации за климата (COP24), която се организира в една от най-важните въгледобивни зони на Европа, се пробва да вдъхне нов живот на Парижкото съглашение от 2015 година Двуседмичната конференция в Катовице ще излезе с решение по какъв начин държавните управления да рапортуват за напъните си за намаляването на парниковите излъчвания и да задържат световното стопляне под 2 градуса по Целзий, както беше контрактувано през 2015 година в Париж.

Полша ще предложи декларация за " обективен преход " от въглищата - главния енергиен източник, вземайки под внимание ползите на хората, работещи във въгледобивния бранш, съобщи Агенция Франс Прес.

Макар да сме очевидци на опустошителни последствия за климата, предизвикващи безпорядък по целия свят, към момента не вършим задоволително, не вървим задоволително бързо, сподели генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш пред участниците във форума.
Климатичните промени напредват по-бързо от нас и би трябвало да наваксаме закъснението си колкото се може по-бързо, преди да е станало прекомерно късно.
За доста хора, райони и даже страни това към този момент е въпрос на живот и гибел, предизвести Гутериш.

Миналата година решението на американския президент Доналд Тръмп да се отдръпна от съглашението за климата, стимулирано с това, че отделяните суми попречват развиването на американската стопанска система. Съединени американски щати са вторият след Китай международен замърсител с нездравословни излъчвания.

Снимка: Демонстранти в Брюксел, Франкфурт и Кьолн притискат политиците за решителни ограничения против световното затопляне
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР