Световен скандал се развихри около дългоочаквания филм на Walt Disney

...
Световен скандал се развихри около дългоочаквания филм на Walt Disney
Коментари Харесай

Успехът на мегапродукцията ”Мулан” под въпрос заради Пекин, авторите в шах

Световен скандал се развихри към дълго чакания филм на Walt Disney „ Мулан “. Китайските управляващи не разрешиха на огромните медии да пишат за кино лентата каквото й да било. Това хвърли в неразбиране компанията Walt Disney, която разчитала ужасно доста на разпространяването точно в Китай. Китай е втория по величина кинопазар след Съединени американски щати.
В пресъздаването на античната легенда на екран са вложени над 200 млн $, което го подрежда измежду суперпродукциите, каквито в последно време се вършат много рядко, оповестява Reuters.

Причината за отрицателната реакция на Пекин не се оповестява, само че издатели признават, че са получили позвънявания да не пишат и разясняват нищо за „ Мулан “. Предполага се, че китайското управление е ядосано на реакцията в доста страни в поддръжка на жителите на Синцзян-Уйгурския самостоятелен регион, който от дълго време упорства за самостоятелност. Снимките на кино лентата са правени точно там. Авторите на кинопродукцията още в началните титри показват признателност на локалното население.

Реакцията на Пекин е огромен удар против създателите на кино лентата. Очакванията са, че филмът ще се трансформира в международен шлагер.

В България „ Мулан “ потегля по екраните от 11 септември.

Сюжетът пресъздава антична легенда, една от най-популярните в Китай и придобила интернационална известност.

Когато императорът на Китай издава декрет, който гласи, че по един мъж от всяко семейство би трябвало да служи в имперската войска, с цел да пази страната от нашествията на севера, Хуа Мулан, най-голямата щерка на почитан войник, взема решение да заеме мястото на болния си татко. Маскирана като мъж на име Хуа Джун, тя учи всяка част от пътя на същинските войни и впряга цялата си вътрешна мощ, с цел да разгърне цялостния си капацитет. Това е епично странствуване, което ще я трансформира в именит войник и ще й завоюва уважението на цялата нация и гордостта на татко й.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР