Светофарните уредби по всички кръстовища, които ще имат касателство с

...
Светофарните уредби по всички кръстовища, които ще имат касателство с
Коментари Харесай

Заменят светофарите с кръгови кръстовища по новия бул. Левски

Светофарните уредби по всички кръстовища, които ще имат касателство с новия бул. "Левски " във Варна ще бъдат сменени с кръгово придвижване. Това стана ясно по време разискването на грандиозния план в Община Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg
Както към този момент съобщихме, планът планува разширение с две платна по три ленти, и с две местни платна с по две ленти на бул. "Левски " - от ул. "Подвис " до ул. "Девня ".
"С реализирането на тези инфраструктурни планове трафикът, който сега влиза от автомагистрала "Хемус " към центъра на града, към този момент ще бъде извеждан по бул. "Васил Левски, който ще минава под булевардите "Владислав Варненчик ", "Сливница ", "Цар Освободител ". Ще се обезпечи и бърза връзка с крайезерния път. От друга страна, продължението на бул. "Сливница " до бул. "Атанас Москов " и оттова качването на Автомагистрала "Хемус " ще стане дублираща връзка на бул. "Владислав Варненчик " и също ще спомогне за облекчение на придвижването в града ", сподели преди време кметът Иван Портних.

"Този бул. ще се трансформира в главен транспортен гръбнак на Варна. Искам един ден да се гордея, че съм издал разрешителното за градеж на този бул., само че няма да мога да си простя, в случай че не го създадем по верния метод ", сподели през днешния ден основният проектант на Община Варна Виктор Бузев. 

Проектът, който е на техническа фаза, бе показан пред експерти от инж. Недялко Иванов от проектантското бюро, което работи по новият бул..

Той обясни, че още през 2007 година е подписан контракт за проектирането на бул. "Левски ". В първичния вид на всички съществени кръстовища било планувано светофарно контролиране. 

След 2010 година с влизането в действие на евронормите се наложило плана да бъде главно модифициран. 

Инж. Иванов изясни, че целият бул. ще е наобиколен от структури и подпорни стени. Ще има 6 мостови уреди, като в средата ще остане отводнителния канал. Засега обаче булеварда свършва в "нищото ", както се изрази инж. Иванов. Това е по този начин, тъй като към момента не е взето решение по какъв начин ще бъде обвързвано новото трасе с ул. "Г.Пеячевич ", която се явява в единия му край.

Проектът планува по две рампи с широчина 6 метра, които ще играят ролята на обслужващи платна и сред тях и главния бул. ще има подпорни стени.

Бул. "Левски " ще минава директно, а дребните улички ще се включват в обслужващите платна.

На бул. "Вл. Варненчик " ще се построи ново кръгово кръстовище, което ще е по-скоро елипса. Между него и бул. "Сливница " ще има две рампи за слизане и качване, ще има зони на преплитане, които ще са двустранни. 

Две рампи ще има и на бул. "Цар Освободител " за качване към ул. "Прилеп ", която минава на горно равнище над бул. "Левски ".

Последна е връзката със остарялата част на булеварда, където щяло да има "турбо " кръгово кръстовище. Там решението също щяло да бъде с по две ленти за качване и слизане, което щяло тотално да реши казуса със тапите. 

Стана ясно още, че се обмисля потреблението на уреди от напълно нови технологии като стъклопласти за тротоарните конзоли. Те били освен по-ефектни образно, само че и по-устойчиви.

Тъй като по цялото продължение на булеварда ще се получат дълги бетонови стени, инж. Иванов сподели, че е желателно те да бъдат декорирани по някакъв метод с разнообразни детайли от един до различен сектор. Според него нямало да има територия за озеленяване, по тази причина това щяло да реши от естетична позиция нещата.
Той изясни, че в екипът, който създава плана вземат участие пътни експерти, ел. и ВиК експерти, пътни конструктори, архитекти, инженери и геолози.

Припомняме, че при идването си във Варна министър председателят Бойко Борисов даде обещание страната да обезпечи 75 млн.лв. за две години за построяването на оборудването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР