Светлана Каменова и Радослав Росенов са тазгодишните носители на Купа

...
Светлана Каменова и Радослав Росенов са тазгодишните носители на Купа
Коментари Харесай

Светлана Каменова: Успехът показва, че работим в правилната посока

Светлана Каменова и Радослав Росенов са тазгодишните носители на Купа „ Странджа “. Най-старият интернационален боксов шампионат в Европа приключи в неделя, а България се отличи с 3 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала. Националите ни заслужиха оценките с цялостното си показване в хода на конкуренцията. Каменова бе безапелационна в категория до 57 кг, до момента в който Росенов преодоля доста тежки съперници по пътя към златото при 63.5-килограмовите.

Ето какво споделиха двамата носители на трофея. „

С всеки минал мач ставаше все по-добре и по-добре. За мен, това е едно мини международно състезание, първи шампионат, откакто получих тази нелепа травма през септември и ме извади от строя за няколко месеца. Сантиментално е, че взимам купата, тъй като това е втори подобен трофей за мен. Откакто съм с Борислав Георгиев имам три първи места и е едно показно, че се работи в вярната посока и в случай че всичко е наред, да не приказвам авансово, само че целият тим ще се показа уместно на идващите шампионати “, сподели доволната Светлана Каменова.

„ Не беше елементарно да стигна до първото място, тъй като жребият беше тежък, а и е нова категория за мен. Имаше и доста положителни боксьори, които са взели участие на европейски и международни шампионати за мъже, печелили са медали. Аз съм малко по-лек за категорията си, което също е проблем ненапълно, само че не щеш ли с Жоел Арате работим доста добре и сме в добра посока. На финала противникът ми беше доста добър, реномиран, с победи над качествени боксьори. Радвам се, че в третия рунд съумях да се подвигна и да покажа, че заслужавам първото място “, съобщи от своя страна Радослав Росенов.

Цялостното показване на българските боксьори обезпечи второ място в крайното класиране по медали от Купа „ Странджа “. Пред националите е само доста мощният отбор на Узбекистан, който взе и отборната купа. Азиатците завоюваха 14 медала, от които 6 златни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР