Светът върви в такава посока, че богатите стават все по-богати

...
Светът върви в такава посока, че богатите стават все по-богати
Коментари Харесай

Китай създава милиардер на всеки 3 дни

Светът върви в такава посока, че богатите стават все по-богати и от ден на ден на брой. Само за последната година имаше 332 нови милиардера. Общото им благосъстояние пък набъбна с 19%, с цел да доближи до 8.9 трилиона $. Това разкриват изследвания на UBS и PwC.
А коя е страната, която може да се похвали, че основава милиардери най-скоростно? Изглежда това е Китай. Там на всеки 3 дни има по един нов милиардер. Причината е и големият софтуерен взрив, показват специалисти.

„ Ръстът в Китай в това отношение е немислим и невъобразим “, споделя Джон Матюс от UBS Global Wealth Management.

Това е и първият случай, в който азиатска страна изпревари Съединените щати по периодичност на основаване на милиардери. Интересното е, че през 2006 година в Китай е имало единствено 16 милиардери. За 2017 година цифрата доближава 373, което е общо 1/5 от всички милиардери по света.

Към днешна дата Съединени американски щати още води по брой с 585 милиардери, само че не и като движение на замогване измежду популацията. За 2017 година да вземем за пример там е имало 53 нови милиардери, до момента в който за 2012 година цифрата е била впечатляващите 87.



В Китай, въпреки това, през 2017 година 106 души са станали милиардери. Това значи и жестоко казано, че на всеки 3 дни някой фрапантно е увеличавал благосъстоянието си. Експертите регистрират, че главната повода са технологиите и фактът, че над 300 китайски компании са станали обществени за последните 12 месеца.

Около 97% от тях пък сами са натрупали благосъстоянието си, а междинната им възраст е 56 години. Това ги прави и с към 10 години по-млади като междинна възраст от американските милиардери.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР