Светът, в който живеем, независимо от целия си материален и

...
Светът, в който живеем, независимо от целия си материален и
Коментари Харесай

Патриархът: Живеем в свят на болка и тъга, на неправда и незачитане на личността

" Светът, в който живеем, без значение от целия си веществен и културен прогрес - продължава и през днешния ден да бъде свят на болежка и горест, на несправедливост и неуважение на човешката персона. Бог ни се открива по най-непосредствен метод в нашия близък, в индивида до нас, който търси и жадува обич и състрадание. Ето за какво, свят, който подценява и не помни индивида, неизбежно ще бъде подобен, който елементарно и бързо не помни и Бога. "

Това се казва в послание на патриарх Неофит.

" В светото Евангелие Господ Иисус Христос ясно свидетелства, че грижата за всички тях е по същността си грижа за Самия Него: " гладен бях, и Ми дадохте да ям; жаден бях, и Ме напоихте; пътешественик бях, и Ме прибрахте... " (Матей 25:34). И назад - отводът да им обърнем внимание съставлява в действителност отвод от Самия Него.

Дните към празника на Христовото Рождество са изключително уместно време да си напомним тези думи на Спасителя и да се опитаме да ги въплътим в обич и безкористна поддръжка за страдащите, които са постоянно покрай нас ", приканва главата на Българската православна черква

" Нека светлината, мирът и съвършената обич, донесени ни с раждането на Христа Иисуса, да бъдат с всички нас и божественият Младенец да ни дарува благодатта Си! Благословена да бъде обичайна постна софра на Бъдни вечер! Честит празник! Честито Рождество Христово ", пожелава още Неофит.


Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР