Светът се готви да посрещне 2022-а под сянката на Омикрон

...
Светът се готви да посрещне 2022-а под сянката на Омикрон
Коментари Харесай

Светът се готви да посрещне 2022-а под сянката на Омикрон

Светът се готви да посрещне 2022-а под сянката на Омикрон и рестриктивните мерки въведени поради скока в броя на инфектираните в последните дни на годината.

Заради новият вид на ковид броят на новозаразените за денонощие за първи път надвишава 1 милион за целия свят , сочат данните на Франс прес.

Англия, Съединените щати и Австралия регистрират рекорден брой инфектирани, а във Франция от през днешния ден става наложително носенето на маски навън.

Болниците в Италия са претъпкани поради растежа на инфектирани. Почти две-трети от настанените в лечебни заведения пациенти не са ваксинирани против Covid. Десет на 100 от леглата в интензивните отделения в Италия са били заети на 17 декември, а единствено за два дни процентът скочи до 13.

Русия регистрира над 20 600 нови болести за последните 24 часа, а Франция разгласи, че Омикрон е преобладаващ вид в страната.

От Сеул до Сан Франциско в редица градове по света новогодишните тържества са анулирани или пък ще се проведат надалеч по-скромно .

В Рио де Жанейро , където тържествата нормално притеглят 3 милиона души на плажа Копа Кабана, този път няма ограничавания.

В Ню Йорк на Таймс скуеър новогодишното празненство няма да е по този начин охолно като минали години, само че въпреки всичко се чака да се съберат хора.

В Сеул управляващите не разрешиха хората да се събират и да гледат зрелищното отброяване на секундите преди новата година и вместо това церемонията ще се предава по малкия екран и в онлайн.

В най-големия град в Австралия - Сидни , макар ковид зрелищните фойерверки ще озарят впечатляващото пристанище. Очаква се десетки хиляди да следят светлинното шоу.

В Южна Африка - първата страна, в която беше засечен Омикрон, беше анулиран полицейския час до 4 сутринта.

От Световната здравна организация предизвестяват, че ни чакат тежки времена, само че специалисти по целия свят настояват, че през 2022-ра ще бъдем очевидци на по-малко смъртоносната част от пандемията, която влиза в своята трета година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР