Светът не добива достатъчно полезни изкопаеми, за да достигне бъдеще,

...
Светът не добива достатъчно полезни изкопаеми, за да достигне бъдеще,
Коментари Харесай

Учени: Светът не добива достатъчно минерали, за да постигне въглероден неутралитет

Светът не добива задоволително потребни изкопаеми, с цел да доближи бъдеще, работещо с чисто сила, съгласно нов отчет от Международната енергийна организация (IEA). Минерали като литий, кобалт и никел са градивните детайли на една стопанска система, основана на чистата сила. Страните не могат реализиран новите си климатични цели без тях. Ако веригите за доставки не могат да отговорят на стремглаво възходящото търсене, дефицитът на минерали може да значи дефицит на чиста сила.

Много от най-големите международни стопански системи са си сложили цели съвсем да отстранен замърсяването на климата от изкопаеми горива през идващите няколко десетилетия. Водещи учени по климата са открили, че излъчванията на парникови газове би трябвало да доближат до нула в световен мащаб до към 2050 година, с цел да се избегнат най-лошите последствия от изменението на климата.

Постигането на тази цел до 2050 година ще изисква шест пъти повече сериозно значими минерали, в сравнение с се създават през днешния ден, откриха от IEA. При някои потребни изкопаеми разликата сред предлагането им и плануваното бъдещо търсене е доста по-голяма. Търсенето на литий да вземем за пример де чака да нарасне 70 пъти през идващите няколко десетилетия. Но предлагането на съществуващите литиеви мини и планове в развой на създаване може да отговори единствено на към половината от плануваното търсене през това десетилетие.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР