Светът на спорта почете Нейно Величество Кралица Елизабет II, която

...
Светът на спорта почете Нейно Величество Кралица Елизабет II, която
Коментари Харесай

Светът на спорта почете Кралица Елизабет II

Светът на спорта уважи Нейно Величество Кралица Елизабет II, която умря на 96-годишна възраст в четвъртък. Нейно Величество, която е най-дългослужилият монарх в историята на Англия, си отиде от този свят в резиденцията си в Балморал, оповестиха от Бъкингамския замък .

Седемкратният международен първенец по снукър Рони О‘Съливан отдаде респект към Кралицата, дружно със Световния снукър тур. Двукратният отличник на планетата в тежката категория в бокса Тайсън Фюри уважи Елизабет малко откакто гибелта й бе доказана от Кралската фамилия . „ Мислите и молитвите ми са с Кралицата довечера, дано Господ бъде с вас “. Бившият международен първенец в бокса Франк Бруно съобщи, че е „ сломен “ да научи за кончината на Кралицата.
Минута безмълвие преди началото на второто полувреме сред Цюрих и Арсенал.
Новината за гибелта на Нейно Величество бе доказана по средата на откриващия мач на Арсенал от Лига Европа против швейцарския Цюрих, като имаше минута безмълвие в памет на Кралицата преди началото на второто полувреме. Легендата на бразилския и международен футбол Пеле се причисли към отдалите респект, казвайки, че „ постоянно се е възхищавал “ на Елизабет. Националният тим на Англия за мъже – капитанът Хари Кейн и нападателят Рахийм Стърлинг, също уважиха най-дългослужилия монарх в историята на Обединеното Кралство. Гари Линекер и Майкъл Оуен също отдадоха респект на Кралицата, дружно с някогашния полузащитник на Арсенал Сеск Фабрегас.

Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо се причисли към спортните персони, отдали респект на Кралицата, след загубата от българския първенец Лудогорец с 1:2 в групите на Лига Европа . „ Толкова доста скърбя. Живея в Англия от доста години, фамилията ми е там. Не мисля, че има някой, който не прави оценка тази велика жена, скърбя “, разяснява Специалния.
Кралицата бе почетена и преди полуфиналите на Ю Ес Оупън при дамите.
ATP, WTA и LTA също отдадоха респект на умрялата Кралица – към тях се причисли легендата на женския тенис Били-Джийн Кинг, както и настоящите тенисисти при мъжете Роджър Федерер и Рафаел Надал. „ Толкова съм печален да науча за гибелта на Нейно Величество Кралица Елизабет II. Нейната отдаденост към нашата страна и водачество бяха вдъхновяващи за толкоз доста генерации хора в Обединеното Кралство и по света. Семейството ми и аз изпращаме дълбоки съболезнования на Кралската фамилия и на всички, които й се възхищаваха в продължение на седем десетилетия. Почивайте в мир “, написа в Туитър водачът от Формула 1 Джордж Ръсел.

Сър Мо Фара, най-успешният английски лекоатлет в модерната история на Олимпийските игри, също изрази своите съболезнования. Директива за птиците Световният тур по голф загатна в изказването си след гибелта на Кралицата, че няма да има игра на ПГА Чемпиъншип в петък на Уетуърт в символ на респект, като към момента се чака решение по отношение на мачовете от седмия кръг на Висшата лига този уикенд. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР