Светът на бойните спортове отново бе покрусен от смърт след

...
Светът на бойните спортове отново бе покрусен от смърт след
Коментари Харесай

Нова смърт след битка на ринга покруси бойния свят

Светът на бойните спортове още веднъж бе сломен от гибел след конфликт на професионалния кръг. Този път новината пристигна от Тайланд, където 25-годишния Панпет Пандунгчай издъхна две седмици, след тежък нокаут. Местният кикбоксьор се би с французина Антони Дюран в залата на тайландския стадион „ Тупатеми Еър Форс ".

Двубоят приключи с нокаут в интерес на Дюран в петия рунд. Той съумя да нацели с жесток лакът в главата своя конкурент, който безусловно прати тайландеца на пода и в безсъзнание.Съдията незабавно спря мача и медиците на място се намесиха, в опит да свестят Пандунгчай. Това обаче по този начин и не се случи. Боецът бе откаран по неотложност в болница, където прекара близо две седмици в кома. За страдание мозъкът му спря да работи и фамилията реши да го изведе от болничната постройка.

Смъртта на Пандунгчани изцяло унищожи неговия противник, като Дюран реши да приключи кариерата си в резултат на тази покруса. „ В потрес съм. Това е краят за мен. Няма да се връщам повече на кръга и това беше последният ми пердах в кариерата. Наясно съм, че не нося отговорност за това, което се случи, само че не мога да спра да мисля за това ", споделя французинът.

И добавя, че желае да се грижи за фамилията на починалия си съперник. „ Борих се с него пет рунда, нанесох му удар... Не мога да опиша тъгата си и ще продължа да оказвам помощ на майка му, щерка му и брачната половинка му, до момента в който те не ми кажат да спра ", сподели още Дюран.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР