Светът лека по лека започва да се събужда за истината,

...
Светът лека по лека започва да се събужда за истината,
Коментари Харесай

Igloo ReCool - първата биоразградима хладилна чанта


Светът лека по лека стартира да се разсънва за истината, че пластмасата завладява екосистемите и даже личните ни тела. Все повече компании вземат решение да залагат на биоразградими и " зелени " артикули, за което можем единствено да ги поздравим.

Igloo е американска компания, основател на първата биоразградима хладилна чанта, направена напълно от естествени материали.

Чантата ReCool може да побере до 35 кг храни и питиета, и да ги държи студени до 12 часа, след което можем да сменим пълнителите за лед и да продължим да изстудяваме бирата си.

След петия ден чантата може и да протече, само че това не е проблем, защото след изсушаване на слънце още веднъж става функционална.

Ако в някакъв миг решим, че не желаеме повече да мъкнем чантата с нас, можем просто да я зарежем някъде, без да се тормозим, че ще навредим на природата или на портфейла си.

Материалите, от които е направена хладилната чанта, съставляват примес от дървени частици и няколко типа восък. Това значи, че след по-обилен дъжд, чантата безусловно ще се стопи и ще се слее с околната среда.

ReCool коства единствено 10 $ и за момента се продава единствено в Съединени американски щати, само че към средата на лятото ще се появи и на нашия континент.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР