„Светът е пълен с ежедневни чудеса!” - под това мото

...
„Светът е пълен с ежедневни чудеса!” - под това мото
Коментари Харесай

Таланти от ОУ „Душо Хаджидеков” сътвориха приказен свят на чудесата в театрален спектакъл

„ Светът е цялостен с ежедневни чудеса!” - под това мото се организира вторият English Drama Club в ОУ „ Душо Хаджидеков”. Началото бе на 1. юни, когато първият випуск на учебното заведение по драма съобщи щафетата на почитателите си.

В продължение на месец надарените деца работеха дружно под управлението на преподавателите по британски Иванка Александрова и Радка Чонова. За това време и в свят, цялостен с ежедневни чудеса, учениците се потопиха в едно неизмеримо прекарване във вълнуващия свят на изкуството. Забавлявайки се, децата от трети и четвърти клас приготвиха драматизации на британски език на приказките „ The Warm Mitten” („ Топлата ръкавичка “) и “Snow White” („ Снежанка “). С голямо предпочитание те научиха всички реплики и с възторг се включиха в изработването на част от декорите и куклите. Проектирането и сътворяването на седемте джуджета бе напълно дело на клуба. В процеса на работа дребните артисти се учеха да разпознават своите страсти и да ги овладяват, да демонстрират доброжелателност и приемливост, да си простят, да бъдат в действителност дружно и да основават нови другарства.

Работата на клуба бе обогатена с визити на премиерните постановки на Държавен куклен спектакъл – Пловдив - „ Приказната Пепеляшка “ и „ Невидимият Тонино “. Вълнуващи бяха и гостуванията в работилницата на Кукления спектакъл и ателиетата на Национална гимназия за театрални и екранни изкуства, където децата се потопиха в тайните на театралното изкуство.

Втори сезон на Драма клуб приключи с зрелище на сцената на Националната гимназия за театрални и екранни изкуства. Родители и посетители потънаха в океан от страсти, а дребните артисти се трансфораха в същински звезди.

English Drama Club отвори порти за първи път на 01.06.2021 година и посрещна 26 деца от четвърти и пети клас, които горят от неспокойствие да се потопят в магията на театралното изкуство, а дружно с това и да усъвършенстват уменията си в преодоляването на британския език. Правейки своите първи стъпки, основателите му срещнаха другари в лицето на учениците и учителите от Националната гимназия за театрални и екранни изкуства, град Пловдив.

След топлото посрещане в гимназията, участниците в клуба бяха омагьосани от тайните на изкуството, които техните домакини разкриха в ателиетата за " Театрална кукла “, " Театрален грим и перуки “, " Бутафория и аксесоари “, " Сценичен костюм “ и " Конструиране на костюм “. Младите създатели, ученици на гимназията, демонстрираха на по-малките си другари по какъв начин се основават театралните кукли, декори, костюми и аксесоари. Децата с неспокойствие се допряха до тях и с доста екстаз и възторг показаха желанието си да тръгнат по стъпките на тези надарени каки и батковци. Партньорството сред ОУ „ Душо Хаджидеков” и Националната гимназия за театрални и екранни изкуства сигурно ще продължи.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР