Светът е изправен пред едно от най-големите предизвикателства към цивилизацията

...
Светът е изправен пред едно от най-големите предизвикателства към цивилизацията
Коментари Харесай

Папата: Светът е изправен пред едно от най-големите предизвикателства

Светът е изправен пред едно от най-големите провокации към цивилизацията в световните опити да се лимитират климатичните промени , съобщи папа Франциск в обръщение, изпратено през днешния ден до участниците в Мадридската конференция на Организация на обединените нации за климата, заяви ДПА.

" Имаме прозорец от благоприятни условия, само че не би трябвало да му позволим да се затвори. Трябва да се възползваме от това събитие посредством виновни дейности в икономическата, софтуерната, обществената и просветителната сфери, като осъзнаем доста добре, какъв брой взаимозависими са нашите дейности ", добави папата.

Визирайки придвижването " Петъци за бъдещето ", светият отец означи по какъв начин " младежите през днешния ден демонстрират нараснала сензитивност към комплицираните проблеми, зараждащи от изключителното състояние (с климата) ".



" Не би трябвало да предаваме на идващите генерации бремето, да се оправят с проблемите, оставяни от предходните. Вместо това би трябвало да им дадем опция да си спомнят за нас като потомство, което е обновило и е работило - с почтено, отговорно и самоуверено схващане, за фундаменталните потребности от съдействие, с оглед да се резервира и развие нашият общ дом ", заключи папа Франциск.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР