Свещеник и монахиня са били ранени при нападение с нож

...
Свещеник и монахиня са били ранени при нападение с нож
Коментари Харесай

Френските власти арестуваха нападател, който заявил, че иска да убие Макрон

Свещеник и монахиня са били ранени при нахлуване с нож тази заран в Ница, заяви френското издание " Фигаро “. Нападателят е задържан. Той непринудено декларирал пред полицията, че в изборния ден иска да " убие Макрон ", само че съгласно полицейски източник най-после е попаднал в черква.

По-рано ви съобщихме, че духовник е бил атакуван с нож.

Инцидентът е станал в църквата " Сен Пиер д`Арен " в южната част на града. Около 10:00 ч., малко преди службата, в църквата влиза човек, който незабавно се насочва към свещеника Кшищоф Руджински, на 57 години, от полски генезис. Той го намушкал към 20 пъти основно в региона на гърдите. Сестра Мари-Клод, на 72 години, е била леко ранена в ръката, когато се намесила, с цел да обезоръжи нападателя.

Двамата потърпевши са получили здравна помощ. Животът им не е в заплаха съгласно първичните изводи на лекарите, обявени от няколко източника и доказани в следствие от министъра на вътрешните работи Жералд Дарманин, който се изрече в " Туитър “. Той изрази своята взаимност с енориашите и поздрави полицейските сили за бързия арест на причинителя.

На този стадий от следствието претекстовете на нападателя, задържан със седемсантиметров нож, остават неразбираеми.

Роден през 1991 година във Фрежус и живеещ в Ница, Кевин Р. непринудено декларирал пред полицията, че е " от еврейската религия " и че в този ден на избори желае да " убие Макрон ", само че съгласно полицейски източник най-после е попаднал в черква.

Нападателят има биполярно разстройство и неотдавна бил признат в болница в Ница поради психологични проблеми. Не е прочут на полицията и разследващите служби. Разследването към този момент изключва версията за терористичен акт.

Въпреки това Националната прокуратура за битка с тероризма е била известена, което е всекидневно при такива условия.

Прокурорът от Ница Ксавие Боньом е отишъл на мястото на случая по обяд. " Трябва да се прояви нерешителност ", съобщи той на брифинг за пресата.

Районът е отцепен от полицията. Депутатът Ерик Сиоти, който също отиде на място, осъди в " Туитър “ " ужасното нахлуване против духовник и монахиня “.

Кметът на града Кристиан Естрози също изрази своята " поддръжка за всички вярващи от " Сен Пиер д`Арен " и пожела " бързо възобновяване на отец Кристоф и сестра Мари-Клод ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР