Свежата, красива, гладка и чиста кожа е цел на всяка

...
Свежата, красива, гладка и чиста кожа е цел на всяка
Коментари Харесай

Седем храни, които вредят на кожата ви

Свежата, красива, гладка и чиста кожа е цел на всяка дама, поради която се подлага на редица инвазивни и скъпи процедури и отделя забележителна част от бюджета си. Красотата обаче не е в бурканчето с крем и в козметичния салон. Тя стартира в чинията ви. Храната, която консумирате, оказва доста въздействие на метода, по който наподобява кожата ви. Редица храни въздействат негативно на положението на кожата и ограничението на приема им е в положение да реши доста хронични кожни проблеми и да ви избави от несъвършенствата.
Кои са храните, които вредят на кожата?
 Нещата, които вършат мазната ви кожа още по-мазна Нещата, които вършат мазната ви кожа още по-мазна
Вероятно не сте знаели, само че себумът оказва помощ на кожата ви да остане влажна и хидратирана. Когато е в прекомерно огромно количество, обаче, може...
Прясното мляко ускорява казуса с акнето. Прясното краве мляко съдържа хормони, част от които са стероиди. Лактозата, съдържаща се в него, ускорява синтеза на инсулина, подтикващ действието на стероидите. Така потреблението на чаша мляко вечер може да докара до усилване на кожните възпаления, акнето и неприятните петна и неравности – разследване на акнеичната кожа. Ако страдате от хормонални проблеми и несъвършена кожа, преустановете потреблението на прясно мляко и ограничете млечните артикули, намирайки различен артикул, който да ви доставя калций и белтъчини.
Захарта е зложелател номер 1 на красивата, млада кожа. Сладките храни, съдържащи захар, са опасност за здравето ви, намалявайки количеството на витамините от група В в организма. Захарта унищожава еликсира на младостта – колагена и по този метод форсира преждевременното стареене на кожата. Ако се стремите към чиста, гладка и еластична кожа, заменете захарта и десертите с плодове – те съдържат скъпи витамини и минерали и подкрепят здравето и хубостта ви.
Кафето разсънва освен вас, само че и кортизола в кръвта ви. Прекомерната консумация на кафе води до увеличение на напрежението, а от там – на равнищата на кортизол. Ако в организма ви има повече от този хормон, мастните ви жлези ще работят по-усилено и резултатът ще е мазна кожа. Прекаляването с кофеин  пречи и на усвояването на витамините и минералите от храната и потиска синтеза на колаген. Не се лишавайте от ободряващата напитка, само че ограничете чашите ароматна течност до 2, с цел да извлечете единствено изгодата от него.
Лютивите подправки са причина за забележими капиляри. Подправянето на храната я прави вкусна и питателна, само че потреблението на някои подправки, измежду които са лютите, уголемява капилярите и ги прави забележими. Резултатът може да бъде забележима неестетична кръвоносна мрежа върху лицето ви, която мъчно се поддава на промяна и лекуване.
 Помиришете кожата си и ще разберете здрави ли сте Помиришете кожата си и ще разберете здрави ли сте
Миризмата на кожата може да демонстрира съществуването на патологии, сподели терапевтът Наталия Лазуренко. Така да вземем за пример характерна кисела миризма...
Солта води до отоци и тъмни кръгове под очите. Прекомерната консумация на сол усилва задържането на течности в организма. Вредата е освен за тежестта и здравето ви, само че и за кожата. В доста случаи подпухналата кожа на лицето, тъмните кръгове и отоците към очите ще намалеят, в случай че ограничите солта.
Морските блага водят до недостатъци. Те са цялостни скъпи субстанции, само че употребявани от хора, склонни към акне, могат да причинят неприятни обриви и недостатъци по кожата.
Пържените  храни усилват равнищата на холестерола в организма и по този метод оказват отрицателен резултат върху кожата, пречейки на кислорода да доближава пълноценно до нея . Това усилва заплахата от прибързано стареене и формиране на фини линии и бръчки.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР