Свежа торта с ръчно приготвени блатове - гарантирана плодова насладаНеобходими

...
Свежа торта с ръчно приготвени блатове - гарантирана плодова насладаНеобходими
Коментари Харесай

Свежа бананова торта

Свежа торта с ръчно приготвени блатове - обезпечена плодова приятност

Необходими Продукти

За блата


● яйца - 2 бр.
● захар - 60 г
● брашно - 60 г
● бакпулвер - 1/2 ч.л.
● ванилия - 1 бр.

За крема


● желатин - 1 бр.
● заквасена сметана - 400 г
● захар - 50 г
● лимонова кора - настъргана коричка или лимонова есенция
● лимонен сок - 50 мл
● банани - 2 бр. или 300 г ягоди
● пудра захар

Начин на подготвяне

Яйцата се разрушават с миксер на висока скорост до приемане на пяна. Смесете захарта с ванилията. Докато бъркате яйцата, последователно прибавете захарната примес за към минута, след което разбийте още 2 минути. Смесете бакпулвера и брашното и изсипете в сместа, до момента в който разбърквате с миксер на най-ниска степен.

Разстелете сместа в застлана с хартия за печене тава. Печете в долната част на фурната за към 18 минути на 180 градуса горен и низък реотан. След изпичане с нож отделете краищата на блата от стените и го обърнете, като не се отлепя хартията, с която е печен.

След изстудяване махнете хартията. Разрежете блата хоризонтално на 2 елементи, с цел да се получат 2 блата. Поставете единия блат върху тортена паница и поставете кръга на формата за торта (може непосредствено да се направи в тава с ринг).

Започнете с приготвянето на крема: Накиснете желатина за 5 минути в малко вода, до момента в който набъбне, след което го загрейте и разтворете на водна баня или слаб огън без да го оставяте да кипне. Разбийте сметаната със захарта, лимоновата кора и лимоновия сок на корав сняг. В разтворения желатин объркайте 2 с.л. от сметаната, след което прибавете тази примес към сметаната. По предпочитание можете да добавите късчета шоколад в крема.

Нека преминем към сглобяването: Нарежете бананите /или различен плод по желание/ на тънки късчета и ги подредете върху долния блат. Разпределете сметановия крем върху тях и поставете горния, като притиснете леко.

Оставете тортата в ледник за 3 часа. Отстранете деликатно кръга от формата. Декорирайте с резени банани и малко пудра захар или захарни/шоколадови пръчици.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР