Свалянето на американския безпилотен дрон MQ-9 миналия вторник е първата

...
Свалянето на американския безпилотен дрон MQ-9 миналия вторник е първата
Коментари Харесай

САЩ изпратиха разузнавателен дрон над Черно море, след инцидента със сваления MQ-9

Свалянето на американския безпилотен дрон MQ-9 предишния вторник е първата директна борба сред Съединени американски щати и Русия от началото на войната в Украйна

Емил Василев преди 6 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 9:00 | 19.03.2023

ChatGPT реши да провежда протест и да избяга от своите създатели 

IT НовиниДаниел Десподов - 9:18 | 18.03.2023

Компютърно моделиране сподели, че извънземният живот би трябвало да се търси в зоната на терминатора

ТелефониБожидар Бакев - 12:17 | 17.03.2023

Как да ревизирате дали даден телефон е с екран от Samsung

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

След свалянето на американски дрон от съветски изтребител предишния вторник, Съединени американски щати възобновиха интервенциите с дронове за наблюдаване над Черноморския район.

Според двама американски чиновници в петък в региона е била извършена задача, включваща разследващ дрон.

RQ-4 Global Hawk извърши задача в района в петък. Това беше първият сходен полет на дрон след случая във вторник.

заявиха длъжностните лица по информация на Ройтерс

Свалянето на американския безпилотен дрон MQ-9 предишния вторник е първата директна борба сред Съединени американски щати и Русия от началото на войната в Украйна, която утежнява така и така недобрите връзки сред Вашингтон и Москва.

Видеозапис на Пентагона от четвъртък демонстрира съветски изтребител Су-27, който лети доста покрай дрона и пуска гориво напълно покрай него в „ явен опит да повреди американския дрон по време на полет “, съгласно американските управляващи.

Според американските военни дронът с дължина от 11 метра е взел участие в интервенция за наблюдаване и разузнаване, с цел да подкрепи отбраната на Украйна против Русия.

MQ-9 Reaper е бил застигнат от двойка съветски флангови изтребители Су-27, които по-късно са създали два извънредно близки метода.

Сцената е траяла повече от 30 минути, съгласно The Guardian. През това време самолетите са прелетели над дрона 19 пъти и са разпръснали реактивно гориво при последните си три-четири прелитания.

На видеото се вижда загубата на видеоканала след друга маневра на съветския аероплан, която съгласно военните е породена от блъскането на съветския изтребител в дрона.

В последните секунди на видеото са показани фотоси на разваленото витло на безпилотния дрон на стойност 32 млн. $, което съгласно Пентагона е резултат от случая и е направило самолета инвалид и е причина за потъването му във водите на Черно море.

По-късно дронът е бил съзнателно разрушен на дълбочина от към 1200-1500 метра във водите на Черно море, защото е било невероятно да бъде изваден.

Русия отхвърли американските изказвания, че двата ѝ изтребителя Су-24 са се отговорни за рухването на дрона, като вместо това упрекнаха за случая „ внезапното маневриране “ на самия дрон.

Оттогава и Русия, и Съединени американски щати се упрекват взаимно за злополуката на MQ-9.

Представители на Пентагона неведнъж подчертаха тази седмица, че случаят няма да попречи на Вашингтон да предприеме сходни интервенции.

Сблъсъкът над интернационалните води служи като увещание за капацитета за директен спор сред Съединени американски щати и Русия поради Украйна.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР